Mesaj geldi öğretmenler gitti

Güncelleme Tarihi:

Mesaj geldi öğretmenler gitti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2015 20:15

ŞIRNAK’a bağlı Cizre ve Silopi’de öğretmenler, dün milli eğitim müdürlüklerinden gönderilen 'hizmetiçi eğitime alındıkları’ mesajı üzerine apar topar bu iki ilçeyi terk etti. 

Haberin Devamı

Cizre’de öğretmenlerin cep telefonlarına dün öğle saatlerinde SMS mesajları gönderildi. Mesajlarda tüm öğretmen ve yöneticilerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 14 Aralık 2015 tarihinden itibaren hizmetiçi eğitim seminerine alındığı belirtilirken, "Öğretmenlerimiz seminerlerini memleketlerinde alabilir" denildi. Cizre'de 104 okulda 43 bin 127 öğrenciye eğitim veren 1298 öğretmenden, aileleri başka il ve ilçelerde oturanlar hemen ilçeyi terk etmeye başladı.

Önce bankalar önünde para çekmek için uzun kuyruklar oluşturan öğretmenler, ardından bavullarıyla yollara düştü. Otogarda büyük yoğunluk yaşandı. İlçeden ayrılmak için otobüs bulamayan öğretmenler yaya olarak 5 kilometre uzaklıktaki uluslararası İpek Yolu'na çıktı. Öğretmenler otostop yaparak bulabildikleri araçlarla ayrıldı. Araç bulamayanlar yağmur altında bekledi. Cizre'de öğretmenlerin ayrılması ilçe halkı arasında da tedirginlik yarattı. İlçe sakinleri, Cizre'de sokağa çıkma yasağı uygulanacağı düşüncesiyle fırın ve marketlerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Haberin Devamı

 Silopi'de de son günlerde 'sokağa çıkma yasağı' ilan edilecek söylentilerinin ardından öğretmenlerin gidişiyle hareketli anlar yaşandı. Pansiyon ve yurtlarda kalan öğrenciler de evlerine gönderildi. Eğitim- Sen Şırnak Şube Başkanı Serhat Uğur, mesajlarla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’na tepki gösterirken “Öğretmen arkadaşlarımıza ‘kentleri boşaltın’ dercesine mesaj gönderilmiştir. Bakanlık en çok ihtiyaç olan dönemde öğrenciyi öğretmeninden edip suç işliyor” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!