Merkür’ün geri hareketi Marmaray’ı da vurdu

Güncelleme Tarihi:

Merkür’ün geri hareketi Marmaray’ı da vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2013 09:34

Astrolog Binnur Zaimler, Marmaray açılmadan bir gün önce Twitter'da ''Merkür retroyken Marmaray'ı açmak... Hay Bin ali...'' diye yazdı. Zaimler, iletişimi temsil eden Merkür'ün Marmaray'ın açılış anında geri harekette olacağı konusunda günler öncesinden uyarıda bulunmuştu. Merkür, retro yani geri harekette iken iletişim cihazlarının performansı düşer, teknik arızalar artar. Zaimler, Marmaray'ın ilk günü yaşanan arızaları işte Merkür'ün bu etkisine başlıyor.

Haberin Devamı

İŞTE ZAİMLER'İN BU KONUYLA İLGİLİ YAZISI:

Merkür’ün geri hareketi Marmaray’ı da vurdu

Merkür’ün geri hareketi Marmaray’ı da vurdu
Gökyüzü, bize nasıl bir dönemden geçtiğimiz hakkında ipuçları verir. Dünya, ekonomi, şirketler ve olaylar, gökyüzündeki değişimlerden etkilenir. Astroloji severlerin sayısı arttıkça, tutulmalar, gezegenlerin burç değişimleri ve geri harekete geçmeleri de yaygın olarak takip edilmeye başlandı.

İstanbul ulaşımı için esaslı olaylardan biri de Marmaray açılışı oldu. Her açılış bir doğumdur ve açılış anının gökyüzü etkilerini üzerinde taşır. Açılış anında üç gezegenin de Türkiye’nin burcu olan Akrep’te yer alması, olayın Türkiye için önemini vurguluyor. Akrep burcu, sabit ve su elementidir. Yeraltını da temsil eder. Yeraltından ve suların içinden geçen bir tünelin Akrep zamanında açılması, sembolizmin hayatımızda ne kadar etkili olduğunu da gösteriyor.

Haberin Devamı

İletişimi temsil eden gezegen Merkür’ün, açılış anında geri harekette olması ise bize çok şey anlatıyor. Merkür retro iken yeni bir cep telefonu, bilgisayar almayız, iletişim cihazlarımızın performansları düşer, teknik arızalar da artar. İletişim ve ulaşım gezegeninin retro konumda bulunması, Marmaray’ın iyileştirmeye açık alanları olduğunu gösterir. Açılıştan daha yirmi dört saat geçmeden yaşanan elektrik kesintisi, Yenikapı’dan gelen trenin Sirkeci’de duramadan Üsküdar’a geçmesi de muzip Merkür’ün etkileridir.

Merkür’ün geri hareketi Marmaray’ı da vurdu

Marmaray açılış haritası, teknik konularla ilgili açılıştan sonra bazı revizyonların gerekli olacağını söylüyor. 10-12 Kasım sonrasında, Merkür’ün geri hareket etkileri azalmaya başlayacak, normal hareketine dönecek. İşte bu aşamadan sonra eksiklikleri net olarak görmek ve düzeltmek mümkün görünüyor.

12 Kasım sonrası etkilerini yitirecek olan Merkür’ün geri hareketi sırasında ulaşım ve iletişimde herzamankinden iki üç kat dikkat gerekiyor.

Haberin Devamı

Dün Ankara’da iş makinesinin Metro tren setine çarpması, Ankara’da tren seferlerinin durmasına yol açmıştır.

Merkür muziplikleri sadece Türkiye’de etkili değil tabii. Birkaç gündür Avrupa, hızı 194 kilometreye ulaşan, 13 kişi öldüğü fırtınayla boğuşuyor. Uçuşlar, tren seferleri iptal edildi. Parklar can güvenliği olmadığından kapatıldı. Heatrow havaalanında uçuşlar iptal oldu.

Merkür’ün geçmiş muzipliklerine isterseniz bir göz atalım:

DONDURUCU SOĞUKLAR, WIKILEAKS, KÜL BULUTLARI

2010 senesi içinde Dünya’da Avrupa merkezli iki kere kriz dönemi yaşandı. Bu krizler siyasi veya ekonomik değildi... Ama iş dünyasını ulaşım ve iletişimle yerden yere vurdu...

Haberin Devamı

Nisan 2010’da tam Merkür geri gitmek üzere yavaşlamışken İzlanda’da yaşanan volkanik hareketlilik sonucunda kül bulutları, her geçen gün ilerleyerek Avrupa’yı etkisi altına aldı. Hava ulaşımı büyük ölçüde uzun bir zaman aksadı. Uçuş planlarının beklenmedik değişimi, tüm sektörleri, taşımacılığı, ticareti, iş toplantılarını etkiledi. Almanya Başbakanı Merkel, uçaklar çalışmadığı için İspanya’dan karayoluyla dönmek zorunda kaldı.

10 Aralık 2010 tarihinde kışı temsil eden Oğlak burcunda geri gitmeye başlayan Merkür, bu kez de Avrupa’nın ve daha sonra ABD’nin donmasına sebep oldu. Soğuk ve etkili yağışlar Avrupa’da sadece hava ulaşımını değil, demiryolu ve karayolu ulaşımını da felç etti. Kargolar yerine ulaşamadı, taşımacılık büyük ölçüde etkilendi, toplantılar ertelendi, iş için gidilen seyahatlerden geri dönülemedi, haftasonu gezilerinden geri dönülüp işbaşı yapılamadı. Amsterdam civarında, toplantılara ulaşmak için takım elbise ile karların içinde debelenen iş adamlarına rastlandı.

Haberin Devamı

Wikileaks Olayı
Aralık 2010’da yine Merkür geri giderken Wikileaks sitesi tüm Dünya’yı sarstı. Ay tutulmasının da tetiklemesi ile iletişim alanında büyük çamlar devrildi, bilgi kirliliği ve dedikodu aldı başını gitti...
Adeta büyük güçlerin topluca bindiği arabanın frenleri patladı ve olan oldu. Artık geri dönülemez...
Wikileaks sonrasında tüm Dünya hangi ülkenin, hangi şirketin nasıl bir tavır aldığına bakarak, aslında gerçek ilişki ağlarını keşfetmeye başladı.
Tüm bu kirlilik sonrasında, Merkür düzelip hızlanınca, Ocak 2011’de verilerin gerçek olanları, yanlışlardan yavaş yavaş ayıklanmaya başlayacaktır.
Peki ulaşım ve iletişim gezegeni Merkür bize neler söylemek istiyor ?....
Merkür ulaşım, ticaret, haberleşmeyi, gazeteciliği, tüccarları yönetir. Dört ayda bir 20 gün boyunca geri gider. Geri gitmek üzere yavaşlamaya başladığı andan, düzelene kadar geçen süre içinde yönettiği konularla ilgili yavaşlamalar, aksaklıklar başlar.
İş dünyasının göbeğinde bunların yaşanması tesadüf mü?
Bu kül bulutları ve dondurucu soğuklar Orta Asya’da olsaydı, herkesin dikkatini çeker miydi? Medya’da haftalarca yer alır mıydı?
Avrupa’da yaşanan majör olaylar, global etkiler yaratır. İki kriz dönemi de Avrupa ile iş yapan, gidip gelen tüm iş dünyasını etkilemiştir. Ülkeler, iş dünyası, modern, teknolojik(!) ve gelişmiş dünyanın ne ölçüde bir parçası olmuşlar ise o kadar Merkür’ün yavaşlatmalarından etkilendiler. Kül mesajından sonra bir de dondurucu soğuk mesajı geldi...
İş dünyası, arkasına teknolojiyi aldığını sanarak kontrolü de eline aldığını düşünüyor olabilir mi? Egolar, ünvanlar ile, maddi kazançlar ile, yönetim gücü ile giderek büyümedi mi?
Merkür iş dünyasına sesleniyor: Merkür’e direnmek ve söylenmek yerine, ona kulak vermek yapılacak en doğru şey..
• Herşey planlandığı gibi yürümeyebilir, ajandaları esnetelim
• Doğa’nın hala bir parçasıyız, onun hakimi değiliz,
• Bazen yavaşlamak ve geriye dönük yaptıklarını düzeltmek daha doğrudur.
İş arkadaşlarımın başından bu dönemlerde birçok hikaye geçti:
• Seyahat planları alt üst oldu,
• Beklediği o çok önemli iş adamları bir türlü gelemedi, en sonunda toplantılar iptal oldu,
• Seyahatlerinden dönüp ofislerine kavuşamadılar. Havaalanlarında süründüler.
Yalnız, içlerinden bazıları işin keyifli taraflarını görüp dinlenmeye zaman ayırdılar. O andan sonra sorunlar yavaş yavaş çözüldü, hem de daha iyi şekilde...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!