Meluncanlar'dan toplu DNA testi

Güncelleme Tarihi:

Meluncanlardan toplu DNA testi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD'de, esir düşen Osmanlı leventlerinin torunları olduklarını ileri süren Meluncanlar, ‘‘Türk’’ olduklarını kanıtlamak için toplu DNA testi yaptıracaklar.

ABD'nin Virginia Eyaleti'ndeki Wise Yüksek Okulu'nun yöneticisi ve Meluncanlar'ın lideri olan Prof. Brent Kennedy, yıllardır Türk olduklarını savunduklarını belirterek DNA testi kampanyası başlattı. Soyları hakkında ipuçlarını bulabilmek amacıyla ilk etapta 100 Meluncan'a DNA testi yapılacak.

Türkiye'ye geleceğiz

Türk olmalarına rağmen başka ırklarla sürekli karıştıklarını ve bu nedenle DNA testinden de olumlu sonuç çıkmayabileceğini belirten Prof. Brent Kennedy, ‘‘DNA testi çare olmasa bile, Türk ve Akdenizli olduğumuzu savunmaya devam edeceğiz’’ dedi. Prof. Kennedy, bir grup Meluncan ile Türkiye'ye bu yıl da geleceklerini belirtti.

Lincoln de Türk'müş

ABD'nin önde gelen dergilerinden US News & World Report'un son sayısına haber konusu olan Meluncanlar, köleliği kaldıran başkanlardan Abraham Lincoln, Elvis Presley ve Ava Gardner gibi ünlülerin Meluncan soyundan geldiğini de ileri sürüyorlar.

Uçakta bir kızı oldu

ANTALYA'dan Almanya'nın Nürnberg Kenti'ne giden Sun Ekspres Havayolları uçağında sancısı tutan Alman uyruklu Stefarie Eiser, yolcular arasında bulunan doktorun yardımıyla sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Doğum, uçak İstanbul Havalimanı'na zorunlu iniş yaparken gerçekleşti. Anne ile bebeği İstanbul'da hastaneye kaldırıldı.

1 milyondan fazlalar

17'nci yüzyılın başlarında İzmir'in Çeşme Limanı'ndan hareket eden Osmanlı donanması, Akdeniz'de Portekizlilerle savaşır. Portekizliler 400 kadar leventi esir alır ve ‘‘köle’’ olarak satmak üzere Brezilya'ya götürür. Ancak esir gemileri İngiliz donanmasıyla karşılaşır ve leventler ABD'nin Virginia Eyaleti'nde o dönemde kurulu olan İngiliz üssüne taşınır. Buradan ABD içlerine yayılan leventler, yerlilerle evlenerek çoğalırlar. Osmanlı topraklarına geri dönemedikleri ve yurtlarından ayrı oldukları için lanetli anlamına gelen ‘‘Melun’’ adını alırlar. Ve Meluncanlar olarak çoğalırlar. Meluncanlar'ın bugünkü nüfuslarının bir milyonun üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!