Melih Gökçek de parti kurma hazırlığında

Güncelleme Tarihi:

Melih Gökçek de parti kurma hazırlığında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2001 00:00


Kapatılan FP'de gelenekçi ve yenilikçilerden sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de kendi partisini kurmaya hazırlanıyor.

Edinilen bilgiye göre Gökçek, FP'nin kapatılmasının ardından gelenekçi ve yenilikçilerle ayrı ayrı görüşerek "birleştirici bir isim olarak" Bülent Arınç'ın genel başkanlığında tek bir partide yola devam edilmesi önerisini gerçekleştirmeye çalıştı. Ancak Gökçek, gelenekçilerin ve yenilikçilerin ayrı ayrı kendi partilerini kurma kararları nedeniyle bu önerisini kabul ettiremedi. Bunun üzerine Gökçek, FP'den iki ayrı parti çıkması halinde kendi partisini kurma kararı aldı.

Gökçek, Tayyip Erdoğan'ın genel başkan olarak partisini kurup, "siyasi yasaklı" olmadığının ortaya çıkması halinde bu partiye katılacak. Ancak Erdoğan'ın da yasaklı konumu nedeniyle bir emanetçinin genel başkanlığında partisini kurması, gelenekçilerin de Recai Kutan'la yola devam etmeleri halinde her iki partiye birden katılmayarak kendi partisini kuracak. Gelenekçi ve yenilikçi kanat arasında anlaşma yollarını arayan, bölünme olması halinde iki partiye birden geçmeme kararı alan ve sayıları 10'u bulan milletvekillerinin Gökçek'e destek vermesi bekleniyor. (ANKA)

MHP'den Yenilikçiler'e vekil transferi
Erdoğan'ın Asena'sı
Melih Gökçek de parti kurma hazırlığında
Erbakan: Tayyip yanıldığını anlayacak



Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!