Meksika’ya kaçacaktı

Güncelleme Tarihi:

Meksika’ya kaçacaktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dolandırıcılık suçundan tutuklanan Akşam Gazetesi'nin eski sahibi Mehmet Ali Ilıcak, Bayrampaşa Cezaevi'ne götürüldü. Kız arkadaşıyla Meksika’ya kaçmak amacıyla yurt dışına çıkarken yakalanan Ilıcak, kendisinden birgün önce cezaevine getirilen Can Aksın ve üvey babası Muhammet Emin Şirin'le aynı bloğu paylaşacak.

TRT'den aldığı 1.4 trilyon liralık bandrolün parasını ödemeyince hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartılan ve önceki akşam Londra'ya gitmek için bindiği uçak rötar yapınca yakalanan Akşam Gazetesi'nin eski sahibi Mehmet Ali Ilıcak, dün tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ilıcak’ın kız arkadaşıyla Meksika’ya kaçmak üzere Londra’ya gitmek istediği belirtildi. Ilıcak, geceyi geçirdiği Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler tarafından, dün sabah 11.00 sıralarında Şişli Adliyesi'ne getirildi. Gazeteci-yazar Nazlı Ilıcak, oğlundan yarım saat önce özel otomobiliyle adliye önüne geldi, ancak kapıda bekleyen basın mensuplarını görünce uzaklaştı. Ilıcak'ın adliyeye getirilmesi sırasında izdiham yaşandı. Ilıcak'ın yakınları ve avukatları, basın mensuplarına hakaret ederek fotoğraf çekilmesine engel olmaya çalıştılar. Ağabeyi Mehmet Ali Ilıcak'ın tutuklanması sırasında, kardeşi Aslı Ilıcak da adliyede bulundu. Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi'nin gönderdiği tutuklama talimatı üzerine gözaltına alındıktan sonra, dün Şişli Nöbetçi 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ne çıkartılan Mehmet Ali Ilıcak, kimlik bilgilerinin doğru olduğunu belirterek, ‘‘Aslı Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı değilim. Eski yönetim kurulu üyesiyim’’ dedi. Avukatları tutuklama kararının yasal olmadığını belirterek, müvekkillerinin serbest bırakılmasını talep ettiler. Hâkim Süleyman Çıray ise Ilıcak hakkındaki gıyabi tutuklama kararını vicahiye çevirdi. Ilıcak, saat 13.00'te, Bayrampaşa Cezaevi'ne getirildi. Ilıcak'ın cezaevine ulaşmasından 5 dakika önce, iki valiz dolusu eşya da, yakınları tarafından infaz koruma memurlarına teslim edildi. Ilıcak, Bayrampaşa Cezaevi'ne girerken de, gazetecilerin tüm sorularını yanıtsız bıraktı. Ilıcak, Bayrampaşa Özel Tip Cezaevi'nde, dolandırıcıların bulunduğu H ve G bloklar yerine, önceki gün tutuklanan Can Aksın ile annesi Nazlı Ilıcak'ın eşi Emin Şirin'in de kaldığı B bloka götürüldü.

Sanayi Bakanlığı ile de mahkemelik

Mehmet Ali Ilıcak, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile de mahkemelik. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, vaadettiği TV cihazlarını okuyucularına vermeyen Ilıcak hakkında dava açılması için, 1997 Ağustosu'nda Zeytinburnu Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurmuştu. Mahkeme önce kaymakamlık, ardından da valilik yoluyla görüş sormuş, ancak bu sırada 15 günlük itiraz süresinin dolması nedeniyle dava, bir ara düşme tehlikesine girmişti. Ancak geçtiğimiz günlerde başta Emin Çölaşan'ın Hürriyet'te yayımlanan yazıları olmak üzere, bu konuda medyada yeralan haber ve yorumları ihbar kabul eden Zeytinburnu Asliye Ticaret Mahkemesi'nin, bir ara donmuş gibi gözüken davayı, önceki hafta canlandırdığı ortaya çıktı.

Yolun sonu

Yüzbinlerce insanı televizyon vaadi ile aldatan ve önceki gün hakkında tutuklama kararı çıkan Mehmet Ali Ilıcak, yakalanmasa, kız arkadaşıyla birlikte şu anda Meksika'da güzel bir tatil yapıyor olacaktı. Ancak şu anda bu tatilin yerini Bayrampaşa Cezaevi'nin taş duvarları, soğuk koridorları almış durumda. Londra uçağında yakalanan Ilıcak'ın, iki gün önce hem kendisine, hem de kız arkadaşına Meksika vizesi aldığı ortaya çıktı. Havalimanına bir korumasıyla gelen Ilıcak'ı, burada Akşam Gazetesi muhabirleri karşıladı ve kendisini uğurladılar. Ilıcak, bu sırada polislerin de dikkatini çekti. Hakkındaki tahdit, o sırada sınır kapılarına ulaşmayan Akşam Gazetesi'nin eski patronu, saat 18.55'te kalkacak olan 1981 sefer sayılı uçağa binmek için arındırılmış salona geçti. Londra uçağı, ancak 19.30'da yolcu almaya başladı. Bu sırada televizyonlardaki ana haber bültenlerinden, Ilıcak hakkında çıkartılan tutuklama kararını öğrenen Atatürk Havalimanı Koruma Şube Müdürlüğü yetkilileri haberi doğrulatıp, harekete geçtiler. Polisler, hareket etmesine sadece 7 dakika kalan Boeing 737 tipi uçağa girerek, ikinci sırada oturan ve gazete okuyan Mehmet Ali Ilıcak'ı saat 19.48'de gözaltına aldılar. Bu sona giden yolun başlangıcıydı. Yolun sonu ise Bayrampaşa Cezaevi oldu. İki infaz koruma memuru arasında cezaevi avlusunda kalacağı koğuşa doğru yürürken, filmin sonunda THE END yazıyordu sanki...






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!