Medyumların rüya tabirine yasak

Güncelleme Tarihi:

Medyumların rüya tabirine yasak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yaptıkları programlarda kendilerini ‘‘medyum’’ olarak niteleyen bazı kişilere rüya yorumları yaptıran TV kanallarına, Devrim Kanunları'nın yürürlükte olduğunu anımsattı.

RTÜK'ten yapılan açıklamada, bazı TV kanallarında yayınlanan programlarda kendilerini ‘‘medyum’’ olarak tanıtan kişilerin rüya yorumu yaptıklarının saptandığını, bu kişilerin telefonla arayan izleyicilerin anlattıkları rüyaları yorumladıklarının ve metafizik konusunda kişisel açıklamalarda bulunduklarının dikkati çektiği belirtildi. RTÜK açıklamasında, kanunlara göre falcılık, gayıptan haber vermek, bu unvan ve sıfatlara ait hizmetlerin yasak olduğu, bu yayınların sebepsiz korkular ve çelişkili duygular yaratacak, insanları kederciliğe yöneltecek şekilde yayın yapılamayacağına ilişkin kanuna da aykırı olduğu vurgulandı.

RTÜK açıklamasında bu tür yayınlara telefonla katılanlar arasında 18 yaşından küçük izleyicilerin bulunmasının da bir başka olumsuzluk olduğuna dikkat çekilerek, radyo ve TV kanalları uyarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!