Meclis’te terör brifingi

Güncelleme Tarihi:

Meclis’te terör brifingi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2024 07:00

Irak’ın kuzeyinden üst üste gelen şehit haberlerinin ardından TBMM’de terörle mücadeleye ilişkin bilgilendirme oturumu düzenlendi. CHP Genel Başkanı Özel ve MHP Lideri Bahçeli’nin de dinlediği oturuma Numan Kurtulmuş başkanlık etti, Milli Savunma Bakanı Güler ile Dışişleri Bakanı Fidan da çalışmalarla ilgili bilgi verdi. İşte Kurtulmuş ve bakanların açıklamalarından önemli satır başları...

Haberin Devamı

TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ: TERÖRÜ ÇÖPE ATACAĞIZ

“Vekalet savaşı adını verdikleri bu süslü terim acımasız emperyalist saldırıdır. Teröre karşı amasız, fakatsız karşı durmak boynumuzun borcudur. Teröre kimlerin destek verdiğini gayet iyi biliyoruz. Amaçları ülkeleri istikrarsızlaştırmak, yeni devletler ortaya çıkarmak ve halkları birbirine karşı düşmanlaştırmak. Tüm ülkeleri Türkiye’nin bu haklı mücadelesine destek olmaya çağırıyoruz. Teröristlerin esas amaçlarından biri de birliğimizi bozmak. Gücümüzü özgürlükçü siyasetimize de borçlu olduğumuzu biliyoruz. Türkiye sorunlarını çözmeye muktedir bir devlettir. Terör belasını da yok edip tarihin çöplüğüne atacaktır. Terör belasını tüm unsurlarıyla yok edeceğiz. Teröre imkan vermemek, propaganda gücünü de elinden almakla mümkündür. Kararlı mücadelemizin meşru siyaset zemininde sürdürülebileceğinin altını çizmek isterim. Siyasetin imkânlarını çoğaltacağız ama bu imkânların suiistimal edilmesine de müsaade etmeyeceğiz.”

Haberin Devamı

Meclis’te terör brifingi

MİLLİ SAVUNMA BAKANI YAŞAR GÜLER: ACILAR SİYASİ MALZEME YAPILAMAZ

- AĞIR DARBE VURDUK: “Terörle mücadelede örgütlere ağır darbeler indirdik. Hareket kabiliyetini bitme noktasına getirdik. En büyük pay şehitlerimize ve gazilerimize aittir. Silahlı kuvvetlerimiz tehditleri sınırlarımıza dayanmadan bertaraf için cansiperane mücadele verirken spekülasyonlar oluşturuluyor. Stratejik ön görüden yoksun, bilinçsiz söylemlere de şahit oluyoruz. Böyle hassas konuda birlik içinde olmak yerine acıların siyasi malzeme yapılması kabul edilemez. 2015’ten itibaren yurtiçinde birçok bölgede PKK, YPG, DEAŞ saldırılarında artış yaşandı. Çok sayıda şehit verdik.

- NİYE SINIR ÖTESİNDEYİZ: Terörü kaynağında yok etme stratejisi uyguladık. 2019’da başlatılan ‘pençe harekâtları’yla önemli başarı sağlandı. Üs bölgeleri sayesinde yaklaşık 300 km’lik, 30 km derinlikte güvenli hat oluşturduk. Kilit kapatıldı, emniyetimiz tesis edildi. PKK’nın çok sayıda kadrosu etkisiz hale getirildi. Orada olmasaydık sınırlarımıza saldırılar sürecekti ve kendi şehirlerimizde daha büyük bedeller ödeyecektik.

Haberin Devamı

Meclis’te terör brifingi

- GABAR’DA PETROL ÇIKIYORSA...: Irak’taki varlığımız sayesinde ülkemizin tamamında güvenlik ve huzur ortamı tesis edildi. Teröristler temizlendikçe yatırımlar büyük bir ivme kazandı. Gabar’da petrol çıkıyorsa, Hakkâri yaylaları turist ağırlıyorsa terörü kaynağında yok etme stratejisi sayesinde.

- GÖRÜŞ MESAFESİ YOKTU: Teröristler artık son çırpınışlarını yapıyor. Zap’a ulaşmamız örgütün son dirençlerini ortaya koymasına sebep oldu. Hainler tarafından üs bölgelerimize yapılan saldırılar görüş mesafesi olmayan ortamlarda kalleşçe sergilendi. Üs bölgelerimize yaklaşan teröristlerin çoğu etkisiz hale getirildi. Kahraman evlatlarımız her türlü donanıma sahip. Her türlü mühimmat ve ikmal kesintisiz karşılanıyor. 80 doktorumuz üs bölgelerinde görev yapıyor.

Haberin Devamı

- 3151 TACİZ VE SIZMA: Üs bölgelerimize 3 bin 151 defa taciz ve sızma oldu. Bu saldırılara mukabil 1089 terörist etkisiz hale getirildi. 114 terör hedefi imha edildi.

- IRAK YÖNETİMİYLE İSTİŞARE: Irak makamlarıyla istişarelerimiz sürüyor. Irak yönetiminin PKK’ya yönelik evrilmekte olan anlayışını tahkim etmek üzere çalışmalarımız devam ediyor.

DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN: ALTIN ORANI YAKALADIK

“Barış ve güvenlik dış politikamızın önceliği. Hükümetlerimiz terörle mücadelede ezber bozarak esaret gömleğini yırtıp attı. Özgürlük-güvenlik dengesinde altın oran yakalandı. Örgüt silahlı varlığını kaybetti. Ülkemizin her bölgesi emniyet içinde yaşanılır hale geldi. Tehdidi kaynağında bertaraf ediyoruz. Tüm altyapısını teker teker yok ediyoruz. Yönetici kadrosunu da elimine ediyoruz.

Haberin Devamı

51. MADDE VURGUSU

Irak ve Suriye sahasındaki operasyonlarımız BM Anlaşması’nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakkımız. Terörle mücadele diplomasimizi kararlılıkla yürütüyoruz. Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede terörün siyasi ayağı olduğunu biliyoruz. Örgüt, Suriye ve Irak’ta ise güçsüzlükten istifade ederek zemin kazandı.

Meclis’te terör brifingi

KYB, PKK’YA ALAN AÇTI

KYB, Irak’ta PKK’ya alan açtı. Süleymaniye’ye yönelik yaptırımlarımıza rağmen KYB, PKK’ya müzahir tutumunu değiştirmezse daha ileri tedbirler almakta tereddüt etmeyeceğiz. DEAŞ ile mücadele kisvesi altında Kerkük’e davet edilen PKK’nın Sincar’a yerleşmesi önemli gelişmelerden olmuştur. Anılan örgütler arasında ihtilaflı bölgelerde çatışma görülmemesi bu durumun kanıtıdır. Sünni ve Şii ayrışması PKK tarafından istismar edilen bir konudur.

Haberin Devamı

ABD TERÖRE DESTEK VERİYOR

PKK ile Suriye sahasında sonuna kadar mücadele edeceğiz. ABD, Suriye’de DEAŞ ile mücadele bahanesi ile terör örgütüne destek veriyor. Rusya da Münbiç’te PKK varlığına göz yumuyor. Suriye’nin kuzeyinde bir terör devletinin kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Teröristlerin kurduğu yapıların propagandasına karşı girişimlerimiz sürecek. PKK finansman bağlamında Avrupa ile etkileşim içinde. PKK’nın finans kaynağının kurutulması için her türlü çabayı yürütüyoruz.”

SICAK SELAMLAŞMA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oturum açılmadan erken saatlerde salona gelen ilk lider oldu. Daha sonra salona giren CHP Lideri Özgür Özel önce yerine oturdu, Bahçeli’yi fark edince de yanına gitti ve kendisiyle tokalaştı.

Meclis’te terör brifingi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!