Marmara İletişim'de ‘köşeli’ tartışma

Güncelleme Tarihi:

Marmara İletişimde ‘köşeli’ tartışma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2015 22:58

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı’na dışarıdan bir ismin, din sosyoloğu ve Yeni Şafak yazarı Prof. Dr. Ergün Yıldırım’ın atanması bazı tepkilere neden oldu.

Haberin Devamı

YÜKSEKÖĞRETİM Genel Kurulu, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Yusuf Devran’ın görevinin sonlanmasının ardından görevi Prof. Dr. Selma Ulus, vekaleten yerine getirdi. Üniversite rektörlüğü, 2 Haziran’da profesör ve doçent alınacağı ilanı verdi. “Adrese teslim ilan” tartışmalarına neden olan sürecin ardından Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde çalışan, ayrıca Yeni Şafak Gazetesi’nde köşe yazarı olan Prof. Dr. Ergün Yıldırım, YÖK Genel Kurul toplantısında alınan kararla fakülteye dekan olarak atandı.


‘SİYASİ MENSUBİYET GAYET DOĞAL’


Sosyolojide ağırlıklı olarak din konusunda çalışması ve başka bir üniversiteden atandığı için eleştirilerle gündeme gelen Prof. Dr. Yıldırım, “Türk Hukuk sistemine göre dışarıdan-içeriden akademisyen ataması diye bir şey var mı? Köşe yazarı olmak bir fakülteye dekan olmak için engel mi? Bir sosyoloji hocasının burada görev alması gayet doğal. İletişim fakültesi disiplinler-
arası. Herkesin bu ülkede siyasi bir mensubiyeti bulunurken, bir akademisyenin de olması, bir partiye oy vermesi kadar doğal bir şey yok” dedi.

Haberin Devamı


Değişen Din Anlayışının Sosyolojisi


Prof. Dr. Ergün Yıldırım’ın, ‘Hayali Modernlik’, ‘Değişen Din Anlayışının Sosyolojisi’, ‘AK Parti ve Cemaat’, ‘Akif’in Leylası’ isimli kitapları yayımlandı. ÜLKE TV ve TVNET kanallarında program yaptı. 2009 -2015 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyoloji bölümünde profesör olarak çalıştı.


‘Bize göre atama siyasi’


MARMARA İletişim Mezunları Derneği (İLMED) Başkanı Hüseyin Irmak üyelerinin siyasi buldukları kararla ilgili endişeli olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Üniversiteyi, çalıştığı alanı iyi bilen, bu konuda uzmanlaşmış profesörler varken, dışarıdan din sosyolojisi alanında çalışan birinin dekan olarak atanmasının nedenini anlayamadık.”

BAKMADAN GEÇME!