Mahir Kaynak toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Mahir Kaynak toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2015 14:48

MİT Eski Mensubu İktisatçı Yazar Prof. Dr. Mahir Kaynak son yolculuğuna uğurlandı. Mahir Kaynak'ın cenazesine çok sayıda çelenk gönderildi. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve TSK'ın çelenklerinin yanı sıra MİT Müsteşarlığının gönderdiği ve üzerinde sadece "Müsteşar" yazan çelenk dikkat çekti.

Haberin Devamı

Kaynak için Ataşehir Mimar Sinan Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Mahir Kaynak'ın eşi Şükran Kaynak, kızları Melike Beykoz ve Deniz Ülke Arıboğan ile damadı Lütfi Arıboğan taziyeleri kabul etti. Cenaze namazının kılınacağı cami avlusunda uzun bir taziye kuyruğu oluştu. Can Çobanoğlu, Murat Aksu, İlhan Kesici, Ergin Ataman gibi isimler Kaynak ailesine taziyede bulundu.

CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İBB Başkanı Kadir Topbaş, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak başta olmak üzere cenazeye çok sayıda ünlü isim katıldı. MİT Eski Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş ile MİT Eski Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür meslektaşları hakkında konuştu.

Mahir Kaynak toprağa verildi


Haberin Devamı

EYMÜR: HİZMETİ OLMUŞTUR

Cenazeye birlikte çalıştığı Mahir Kaynak'ı çok sevdiği için katıldığını söyleyen Eymür, "Hizmeti olmuştur kendisinin, sıkıntıları olmuştur hizmetinden dolayı" dedi. Kaynak'ın 12 Mart Muhtırasından önceki görevinin zor bir görev olduğunu belirten Eymür, "Deşifre olunca sıkıntı çekti. Kendisini ispat etmesi zor oldu biraz" şeklinde konuştu.

ÖNEŞ: TÜRKİYE'NİN BEYNİYDİ

MİT Eski Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş de Mahir Kaynak'ın aile büyüğü olduğunu söyleyerek, "Türkiye'nin bir büyüğüydü, bir beyniydi. Onu her zaman anacağız" dedi.

Mahir Kaynak toprağa verildi

"MÜSTEŞAR" ÇELENGİ

Mahir Kaynak'ın cenazesine çok sayıda çelenk gönderildi. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve TSK'ın çelenklerinin yanı sıra MİT Müsteşarlığının gönderdiği ve üzerinde sadece " Müsteşar" yazan çelenk dikkat çekti. Mahir Kaynak'ın cenazesi İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran tarafından kıldırıldı. Kaynak'ın cenazesi Karacaahmet Mezarlığında toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!