Kadınlara AVM’de, sokakta şiddet! İstanbul ve Mersin'den dehşete düşüren görüntüler

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2023 14:59

Mersin'de bir giyim mağazasında A.Y. (19) isimli genç kız, S.G. tarafından yere yatırılıp, tekme ve yumruklarla darbedildi. S.G., gözaltına alınırken, saldırı anı, iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın, olayla ilgili yaptığı açıklamada "Kadını darbeden şahıs gözaltına alınmış, saldırıya uğrayan kadının ise tedavi süreci hastanede devam etmektedir." denildi. Bir kadına şiddet haberi de İstanbul'dan geldi. Esenyurt'ta sokak ortasında öldüresiye dövdüğü kadını kanlar içinde bırakan maganda, kendisine engel olmak isteyen vatandaşlara küfürler yağdırdı. Korku dolu anlar ise kameraya yansıdı. İstanbul Valisi Davut Gül, sokak ortasında tartıştığı kadını darbeden şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Haberin Devamı

Mersin'deki olay, dün Şevket Sümer Mahallesi'ndeki bir giyim mağazasında meydana geldi. İddiaya göre, S.G., A.Y. isimli genç kız ile bilinmeyen nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine S.G., A.Y.'yi darbetti.

Kadınlara AVM’de, sokakta şiddet İstanbul ve Mersinden dehşete düşüren görüntüler

Genç kızı yere yatırıp, başına defalarca tekme ve yumruk atan S.G., daha sonra mağazadan ayrıldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kadınlara AVM’de, sokakta şiddet İstanbul ve Mersinden dehşete düşüren görüntüler

Genç kız, ambulansla Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Şikayet üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, S.G.'yi yakaladı. Gözaltına alınan S.G., sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Genç kızın darbedildiği anlar, mağazanın güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.

Haberin Devamı

Kadınlara AVM’de, sokakta şiddet İstanbul ve Mersinden dehşete düşüren görüntüler

TUTUKLANDI

Mersin'de dün Şevket Sümer Mahallesi'ndeki bir giyim mağasında nişanlısı A.Y'yi (19) darbettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Serhat Güney'in (26) emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen Güney, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

'BAKANLIĞIMIZ MAĞDURUN YANINDA OLACAK'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Mersin'in Yenipazar ilçesinde bir iş yerinde nişanlısını darbeden şahsın görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması üzerine Bakanlığımıza bağlı Mersin İl Müdürlüğümüz hemen harekete geçerek önce konudan emniyet güçleri haberdar edilmiştir. Kadını darbeden şahıs gözaltına alınmış, saldırıya uğrayan kadının ise tedavi süreci hastanede devam etmektedir. Bakanlığımız mağdur kadın ve ailesi ile görüşülerek gerekli psikososyal mesleki çalışmaları ile mağdurun yanında olacaktır. Bakanlığımız olayla ilgili tüm hukuki süreçlere müdahil olup konuyu yakından takip edecektir" denildi.

Haberin Devamı

SOKAK ORTASINDA KADINA ŞİDDET

İstanbul Esenyurt'taki olay ise, sabah saatlerinde Piri Reis Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre bir kadınla tartışan maganda, kadını döverek bayılttı. Kanlar içinde sokak ortasında yatan kadını gören vatandaşlar olaya müdahale etmek istedi.

Kadınlara AVM’de, sokakta şiddet İstanbul ve Mersinden dehşete düşüren görüntüler

ENGEL OLMAYA ÇALIŞANLARA KÜFRETTİ

Vatandaşların seslenmesine kızan şüpheli şahıs küfür etmeye başladı. “Yarın sabah sizin için geleceğim” diyerek tehditler savuran şahıs, baygın kadını sürükleyerek arabaya bindirdi. Yaşanan korku dolu anlar ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Polis olayla ilgili çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Kadınlara AVM’de, sokakta şiddet İstanbul ve Mersinden dehşete düşüren görüntüler

VALİ GÜL: GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Valisi Davut, şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Sosyal medyadan paylaşım yapan Vali Gül, "Esenyurt ilçemizde, sokak ortasında şiddet uygulayıp tehditler savuran kişi polislerimiz tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır. Hak ettiği cezayı alacağından emin olabilirsiniz" dedi.

Haberin Devamı

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada şüpheli ile ilgili yürütülen adli süren takip edileceği belirtilerek şöyle denildi:

"Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan, İstanbul Esenyurt'ta sokak ortasında bir şahsın, kadına yönelik şiddet uyguladığı görüntülere ilişkin olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Kadına yönelik şiddet olayına ilişkin olarak emniyet birimleri ile derhal temasa geçilmiş, yapılan araştırmalar neticesinde şiddet faili şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Bakanlığımız savcılık soruşturmasına müdahil olup, olayla ilgili hukuki süreç titizlikle takip edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!