Madenci annesi taziye ziyaretinde fenalaştı

Güncelleme Tarihi:

Madenci annesi taziye ziyaretinde fenalaştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2010 13:49

ZONGULDAK’ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü’ne ait maden ocağında meydana gelen grizu faciasında, 2’si hala yer altında bulunan kimlikleri belirlenemeyen 5 madenci arasında yer alan 27 yaşındaki Erkan Taşdemir’in annesi Nafiye Taşdemir, Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’in eşleriyle birlikte eve yaptıkları taziye ziyaretinde fenalık geçirdi.

Haberin Devamı

BAKANLARIN TAZİYE ZİYARETİ - Foto - galeri

Nafiye Taşdemir’e sağlık ekipleri müdahalede bulundu. Bakan Yıldız, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Adli Tıp Kurumu’nun, morgdaki 3 madencinin kimlik tespitiyle ilgili DNA sonuçlarını 48 saat içinde göndereceğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, eşi Selma Yıldız, kızı 4 yaşındaki Habibe Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ve eşi Esma Dinçer, Hüseyin ve Nafiye Taşdemir çiftinin Kilimli Beldesi Karadon Mahallesi Memurlar Sitesi’ndeki evine taziye ziyaretinde bulundu. Kimlikleri belirlenemeyen 5 madenci arasında olan, 2 yıl önce evlenen Erkan Taşdemir’in eşi Arzu Taşdemir’in 4 aylık hamile olduğu öğrenilirken, Yıldız ve Dinçer, eşleriyle birlikte Taşdemir çifti ile görüşerek üzüntülerini paylaştı. Ziyaret sırasında Nafiye Taşdemir, fenalık geçirdi. Bunun üzerine evin yakınındaki Karadon Müessese Müdürlüğü önünde bekleyen 112 Acil Servis ekibine haber verildi. Sağlık ekipleri eve gelerek Nafiye Taşdemir’e müdahalede bulunurken, Yıldız ve Dinçer dışarıya çıktı. Taşdemir’e sakinleştirici iğne yapıldığı belirtildi.

ÇALIŞMALAR 24 SAAT ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Bakan Yıldız, evin önünde gazetecilere son durumu değerlendirdi. Yer altından çıkarılan 28 madenciden kimlikleri belirlenen 25’inin dün ve önceki gün defnedildiğini belirten Yıldız, “Her ailenin yanında bulunma imkanımız oldu. Bu aileye uğramamıştık. Şu anda bir mezarının bile olmaması onlara ayrı bir sıkıntı veriyor. Kendileriyle bu hüznü, bu acıyı paylaştık” dedi. Yer altındaki 2 madenciye ulaşmak için çalışmaların 24 saat aralıksız sürdüğünü kaydeden Yıldız, “Ulaşabilirsek çok iyi olacak. Şimdiye kadar yaklaşık 150 tona yakın paso çıkartıldı. Göçükten orada kalan pasoyu mutlaka temizlememiz lazım. Yani o göçüğün ardında mı altında mı dediğimiz konuyu mutlaka netleştirmemiz lazım” diye konuştu.

Hastane morgundaki 3 madencinin kimliklerinin tespiti için alınan kan ve kemik örneklerinin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini hatırlatan Yıldız, “Adli Tıp Kurumu’yla görüştük. 48 saat içinde sonuçları bize verecekler. İnşallah onlar da gelir bir an önce ailelerine teslim ederiz” dedi.

Yıldız ve Dinçer, daha sonra Karadon Müessese Müdürlüğü’ne geçerken, eşleri Taşdemir ailesinin evinde kaldı. Yıldız ve Dinçer, müessese müdürlüğünde TTK Genel Müdür Burhan İnan’dan kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

OĞLUYLA AYNI OCAKTA ÇALIŞIYOR

Yıldız ve Dinçer’in taziye ziyaretinde bulunduğu Hüseyin Taşdemir’in de aynı ocakta oğluyla birlikte çalıştığı öğrenildi. 3 çocuk babası 45 yaşındaki Hüseyin Taşdemir, ocakta ‘emniyetçi’ olarak çalıştığını, iş kazalarında olay yerinde ve çevrede önlem aldığını söyledi. Hüseyin Taşdemir’in, patlamanın meydana geldiği gün oğluyla birlikte işe geldiği, sabah oğlunun, “Öğlen görüşürüz baba” diyerek ocağa girdiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!