Maden ocağında göçük: 2 işçi öldü

Güncelleme Tarihi:

Maden ocağında göçük: 2 işçi öldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2006 00:00

Bolu’nun Mengen İlçesi’ne bağlı Gökçesu Beldesi’ndeki Gürçeşme Maden Ocağı’nda iki işçi göçük altında kaldı. Kurtarma ekipleri Halil İbrahim Hıtal ve İsa Yavaşçı’nın cesetlerini çıkardı. Göçük altında kalan işçilerin yakınları maden ocağının önünde sinir krizleri geçirdi.

Göçük, dün saat 07.00 sıralarında Gürçeşme Maden Ocağı’nda meydana geldi. Ocakta 120 metre derinlikte çalışan 28 yaşındaki İsa Yavaşçı ile 30 yaşındaki Halil İbrahim Hatıl, mesailerinin bitimine bir saat kala meydana gelen göçüğün altında kaldı. Madende çalışan diğer işçiler, jandarmaya haber verirken, Bolu İl Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerinden de yardım istendi. Gelen sivil savunma ekipleri, madende çalışan işçiler ile birlikte kurtarma çalışması başlattı. Çalışmalar sonunda İsa Yavaşçı’nın ve Halil İbrahim Hatıl’ın cesetleri madenden çıkarıldı. Yavaşçı’nın ve Hatıl’ın cesetleri Mengen Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

Kurtarma ekiplerinin çalışması sürerken, madende çalışan işçilerin aileleri olayı duyar duymaz ocağın önüne akın etti. Ocak önünde toplananlar sabah saatlerinden itibaren bunaltıcı sıcak altında yakınlarının çıkmalarını bekledi. Bazı kişiler madende çalışan yakınlarının dışarıya çıkmaması üzerine gözyaşlarına boğuldu. Göçük altında kalan iki işçinin yakınları ise ocak önünde sinir krizleri geçirdi.

Bolu Vali Yardımcısı Hüseyin Doğan ve Mengen Kaymakamı Ali Fuat Atik de olayın ardından maden ocağına geldi. Kaymakam Atik, 120 metre derinlikte meydana gelen göçüğün altında kalan ve hayatını kaybeden Yavaşçı’nın ve Hatıl’ın ailelerine baş sağlığı diledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!