Maden kaçak kurtaran yok

Güncelleme Tarihi:

Maden kaçak kurtaran yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2012 00:00

Zonguldak’ta kulübe görünümlü kaçak maden ocağında göçük altında kalan işçinin cesedine 38 saat sonra ulaşıldı.

Haberin Devamı

İşçinin yakınları Taşkömürü Kurumu’nun kurtarma çalışmalarını yavaşlattığını söyledi.

ZONGULDAK’ın Kilimli beldesinde Ufuk G.’ye ait kaçak maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan evli ve 2 çocuk babası, maden işçisi Şenel Biçici’nin (33) cesedi, kazadan 38 saat sonra çıkarıldı. Dün sabah 09.00 sıralarında ulaşılan ceset, otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı.

Biz çıkardık

Ağabeyi Salih Biçici, “Kardeşim benim” diye gözyaşı dökerken, diğer yakınları kurtarma çalışmasının uzamasına tepki gösterdi. Şenel Biçici’nin eniştesi Kadir Eği (40), TTK ekibinin kurtarma çalışmaları sırasında kazma, kürek gibi malzemeleri kendilerinden istediğini ileri sürüp, “Ben gecenin 2’sinde nereden malzeme bulayım? Sabah onları ikna edip ocağa biz girdik, biz çıkardık. Biz olmasak 1 haftada çıkarılamazdı” dedi.

Maden kaçak kurtaran yok


Beni kurtarın

Ocak sahibi ile diğer çalışanların göçüğün hemen ardından polise haber vermemesini eleştiren Yusuf Eği, “O gece 23.00’e kadar dayım ‘Beni kurtarın’ diye bağırmış” dedi.

Garaj süsü verilmiş ocak

Haberin Devamı

Göçük, 21 Ocak’ta meydana gelmiş, garaj süsü verilmiş bir kulübeyle gizlenen ocakta çalışan işçiler Şenel Biçici’yi geceyarısına kadar çıkaramayınca polise haber vermişti.

TTK: Bütün araç-gereçleri vardı

TÜRKİYE Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü İş Güvenliği ve Eğitim Şube Müdürü Murat Taşçı iddiaları reddederek “Ekibimiz canla başla çalıştı. Bütün araç-gereçleri de yanlarındaydı” diye konuştu. Ocak sahibi Ufuk G. gözaltına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!