'Maddi durumum kötü. Taksitle bile alamam'

Güncelleme Tarihi:

Maddi durumum kötü. Taksitle bile alamam
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2011 10:39

Resme ve özellikle Nuri İyem'İn resimlerine ilgisi olduğu bilinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mali durumunun taksitle tablo almaya bile yetecek durumda olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği “Bir Zamanlar Anadolu'da” filmini izleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, programına tiyatroyu da aldı. Kılıçdaroğlu, 1 Ekimde perdelerini açacak devlet tiyatrolarının bazı oyunlarını izlemeyi planlıyor.
Kılıçdaroğlu, sanata daha fazla zaman ayıracağını dile getirdi.
Geçen hafta sonu parti yöneticileri ve milletvekilleriyle “Bir Zamanlar Anadolu'da” adlı filmi izleyen Kılıçdaroğlu, tiyatroyu da ihmal etmeyecek. Kılıçdaroğlu, devlet tiyatrolarının 1 Ekimde açılacağına işaret ederek, “Oyunlardan bir kaçına giderim” dedi.
“Sanata biraz daha fazla mı zaman ayıracaksınız?” sorusuna ise Kılıçdaroğlu, “Ayıracağım” karşılığını verdi.

“MADDİ DURUMUM TAKSİTLE ALACAK DURUMDA DEĞİL”

Kılıçdaroğlu'na, resme ve Nuri İyem'e olan ilgisi de soruldu.
En sevdiği ressamlardan Nuri İyem'in eserlerini, bütçesi yetmediği için alamadığını açıklayan Kılıçdaroğlu'na, İyem'in oğlu Ümit İyem'in, “Eğer Kılıçdaroğlu isterse kendisine Nuri İyem tablosu satışında yardımcı olabiliriz. Dilerse taksitle verebiliriz” açıklaması anımsatıldı.
Kılıçdaroğlu, Ümit İyem'in böyle bir teklif yapmasının güzel olduğunu belirterek, İyem'e teşekkür etti.
“Maddi durumum, taksitle tablo alacak durumda bile değil” diyen Kılıçdaroğlu, biraz daha durumunun düzelmesi halinde bu konuyu düşüneceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

NEDİM ŞENER'LE GÖRÜŞME İDDİASINA CEVAP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Oda TV iddianamesindeki ek klasörlerde Nedim Şener’e haber sipariş ettiğine dair ses kayıtlarının bulunduğunu iddia eden haberlerle ilgili, "Dikkatli okursanız göreceksiniz, yolsuzlukları araştırmakla yola çıkan bir milletvekili ile yolsuzlukları haber yapmak isteyen bir gazeteci arasındaki konuşmadır o. Yani bir gazeteci arkadaşımız bizim elimizde, yolsuzlukla ilgili bir belge varsa, bunu istemeyecek mi?" dedi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, gazeteci Nedim Şener ile ilgili soru üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyon 200 bin Euro’ya Hollanda’dan otobüs aldığını ve bu konuda araştırma yaptıklarını anlattı. Şener’in, "Elinizde bilgi, belge, doküman varsa gönderin" dediğini belirterek şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"O dönem elimizde bilgi de vardı, belge de vardı, rapor da vardı. Nitekim olaylar daha sonra yargıya da intikal etti. Yargıda da dava devam ediyor. Buradaki olay şu, bu tür iddianameler, yolsuzluk olaylarının üzerine gidilmesini engelleyen iddianamelerdir. Bir şey buldular mı burada? Bulmadılar. Neyi araştırıyorlar? Yani biz yolsuzlukları araştırmayacak mıyız? Yani bir gazeteci arkadaşımız bizim elimizde, yolsuzlukla ilgili bir belge varsa, bunu istemeyecek mi? Sizler de gazetecisiniz. Defalarca geldiniz, benden belge istediniz. ’Biz bir çekelim’ dediniz. Bunu telefonda, Sayın Nedim Şener söylemiş. Ayıp mı etmiş? Bir gazeteci yolsuzluk olaylarının üzerine gitmesin mi? Gidecektir."

Haberin Devamı

"OLAYLARIN ÜZERİNE GİDECEĞİZ"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bir pastanede, bir kadın ile erkeğin yan yana oturmalarına izin verilmemesi nedeniyle Nedim Şener’e bir kadın, bir de erkek muhabir göndermesi yönünde talebi olduğu haberleri ile ilgili görüşleri sorulunca da, "Onları geçin, işin özüne bakın. AK Parti iktidarı, yolsuzlukların soruşturulmasından hoşlanmıyor ama istediği kadar hoşlanmasın olayların üzerine gideceğiz" dedi.

Bir gazetecinin, "Anayasa çalışmaları ile ilgili AK Parti ile yapılacak görüşmelerde, CHP’nin talepleri de olacak mı?" diye sorması üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Bu görüşmede sadece AK Parti’den gelen değerli milletvekili arkadaşları dinleyeceğiz. Onlar görüşlerini aktarmak üzere geliyorlar. Zaten anayasa değişiklikleri ile ilgili çalışmayı yapan TBMM’nin değerli başkanı. Sayın Başkan, parlamento açıldıktan sonra gerekli girişimleri sürdürecektir. Her partiden arzu ettiği oranda milletvekili talebinde bulunacaktır. Bizler de, o çerçevede kendisine katkı vereceğiz" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, görüşmenin Perşembe günü yapılacağını da açıkladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!