Lojmanları boşaltın emri

Güncelleme Tarihi:

Lojmanları boşaltın emri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Anayasa Mahkemesi'nin RP'yi kapatmasıyla milletvekilliği düşenler, 2 ay içinde oturdukları lojmanı boşaltacaklar. TBMM İdare Amirliği, Şevket Kazan, Ahmet Tekdal, İbrahim Halil Çelik, Şevki Yılmaz ve Hasan Hüseyin Ceylan'a birer yazı göndererek, 2 aylık yasal süreleri bulunduğunu, bu sürenin sonunda lojmanları boşaltmaları gerektiğini bildirdi. Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan lojman almamıştı.

TABELALAR SÖKÜLDÜ

Öte yandan, Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Refah Partisi tarihe karışınca, TBMM'deki tabelaları da söküldü. Öncelikle Meclis ana binasında bulunan Necmettin Erbakan ve Grup Başkanvekillerinin odalarında asılı olan ‘‘Refah Partisi’’ yazıları çıkartıldı. Genel Kurul salonu içinde beş bloktan oluşan en kalabalık sıranın önündeki Refah Partisi yazıları da söküldü. Bunların yerine geçici olarak beyaz kağıt üzerine ‘‘Bağımsız’’ yazıldı. Meclis yöneticilerinin, kapatılan RP milletvekillerinin yeni bir parti kurmaları olasılığına karşılık, pirinç levha üzerine hemen bir yazı yazmamaları dikkat çekti. Tabelası indirilmesine karşın henüz görevlilerin boşaltmadığı grup başkanvekillerinin odalarını partili milletvekilleri kullanmaya devam etti. RP'nin ardından kurulacak yeni partinin Genel Başkanlığına adı geçen Recai Kutan, Salih Kapusuz ve Temel Karamollaoğlu ile birlikte tabelaları indirilmiş grup odalarında milletvekilleriyle biraraya geldi. RP yetkilileri, TBMM'deki tabelalarının kendilerine haber verilmeden söküldüğünü ifade ederek, tepki gösterdiler. Kapatmayla beraber Grup Başkanvekilliği görevi de düşen Karamollaoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararını hafta sonunda açıkladığını hatırlatarak, şöyle konuştu: ‘‘Bilindiği gibi kamu kurumu niteliğinde olan TBMM'de hafta sonu çalışma olmaz. (RP Grup Başkanı, RP Grup Başkanvekili) gibi isimlerin bulunduğu levhaların bizim haberimiz olmadan sökülmesinden dolayı üzüntü duyduk.’’ Karamollaoğlu, Meclis Başkanlığı'ndan kendilerine henüz, (odalarınızı boşaltın) şeklinde bir yazı gelmediğini bildirerek, ‘‘Ben burada, şu anda Sıvas Milletvekili olarak oturmaktayım. Meclis'te zaten oda sıkıntısı var. Göstersinler bir oda geçelim. Zaten, taşınma işlemi hemen bir iki günde de olacak şey değil’’ dedi.

SÜRE İSTEDİLER

Karamollaoğlu, TBMM Başkanı Hikmet Çetin'i de arayarak, ‘‘tabelaların sökülmesi’’ konusundaki üzüntülerini dile getirdi. Necmettin Erbakan ile birlikte milletvekilliği düşen Şevket Kazan da TBMM Başkanlığı'na bir yazıyla başvurarak Meclis'teki odasını boşaltmak için süre istedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!