Liverpool'a Çinli talip

Güncelleme Tarihi:

Liverpoola Çinli talip
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 02, 2010 18:05

Çinli milyarder Kenneth Huang, Royal Bank of Scotland’a (RBS) İngiliz futbol takımı Liverpool’u satın almak için 237 milyon sterlinlik teklifte bulundu.

Küresel ekonominin nabzı EKONET'te atıyor      Â
Haberin Devamı

         

Huang’ın aynı zamanda takımın ÅŸu anki ABD'li sahipleri George Gillett ve Tom Hicks’i de saf dışı bırakmak istediÄŸi belirtildi. ABD'lilerin bankaya 237 milyon sterlin borcu olduÄŸundan, satın alma iÅŸlemleri için doÄŸrudan bankayla görüşülüyor. Â

 

Gillett'in ise RBS’in bu teklifi kabul etmesini ertelemek adına, Suriyeli iÅŸ adamı Yahya Kirdi’yi Liverpool için uygun bir talip olarak gösterdiÄŸi ifade edildi. Â

 

Gillett, Huang’ın ihale sürecine dahil olmasının ardından geçen hafta, RBS’e uluslararası arenada top koşturmuş eski bir futbolcu olan Suriyeli iş adamı Kirdi’yle görüşmeleri ilerlettiğini bildirdi.

 

Haberin Devamı

Wall Street’te işlem yapan bir borsacı olan Huang aynı zamanda Uzak Doğu’nun en varlıklı yatırım fonlarından biri tarafından desteklenen Hong Kong merkezli QSL Group’un da başkanı.

 

Huang’ın daha önce de çoğu kez Hicks ve Gillett’i saf dışı bırakmak için kulübe yaklaştığına inanılıyor. 

 

Doğrudan RBS’ye yaklaşan Huang, ABD’lilerin borcunun büyük bir kısmını geri ödemeyi garanti ederek, kulübün kontrolünü ele geçirmeyi umut ediyor. Diğer yandan, Çinli işadamının teklifinin, Hicks ve Gillett’in 600 milyon sterlinlik beklentilerinin altında kaldığı söyleniyor.

   Â

GILLETT KİRDİ’Yİ İSTİYOR

Liverpool’un sahiplerinden Gillett ise, Kirdi’yi olası bir alternatif olarak ihaleye sokup, Huang’ın daha iyi bir teklif yapmasını umut ediyordu. Â

 

Kulübün sahipleri tarafından gündeme getirilen bütün teklifleri dinlemek zorunda olan RBS ise Suriyeli iş adamıyla görüşmek için Huang’a cevap verme sürecini biraz daha uzattı. Diğer yandan, Liverpool’daki kaynaklar, Suriyeli iş adamının kulübü satın alma kriterlerine uygun olmadığına karar verdi. Bu yüzden Kirdi’nin Çinli iş adamının karşısına güçlü bir teklifle gelmesi beklenmiyor.

 

Haberin Devamı

ABD’liler, resmi olarak ilk kez Nisan ayında kulübü satışa çıkardıklarını açıkladı ve kulübe gelecek teklifleri denetlemesi için Barclays Capital ile anlaştı. Broughton, en son 1 Temmuz’da şirketi satmak için yeni bir ihale başlattı ve kulübün satış işlemlerinin yaz sona ermeden bitmesini istediğini belirtti.

 

*Bu haber Daily Telegraph'ta "Liverpool co-owners set to be ousted by Chinese billionaire Kenneth Huang" başlığıyla yayımlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!