Son dakika: Sağanak hayatı felç etti! Yollar göle döndü, evleri su bastı... İstanbul'da bir kişi hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2023 13:51

Meteoroloji, kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle 3 ili "turuncu", 18 kenti de "sarı" kodla uyarmıştı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de "İstanbul ve Tekirdağ'daki yağışlara dikkat edelim" uyarısında bulunmuştu. Gündüz saatlerinde etkisini artıran yağışlar İstanbul dahil birçok ilde hayatı felç etti. Silivri'de dere taştı, çevresindeki ev ve yolları su bastı. Tuzla'da balıkçı tekneleri alabora oldu. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde şiddetli yağışa dayanamayan mazgal kapakları patladı. İstanbul Valiliği, fırtınada düşen direk sonrası bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kıyı Ege, Marmara'nın güney ve doğusu ile Tekirdağ, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Bolu çevrelerinde kuvvetli, Kıyı Ege'de çok kuvvetli ve şiddetli olması sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarmıştı.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise "Yağmur bugün öğle saatlerine kadar İstanbul'un Avrupa Yakası'nda etkili olacak. Su baskınları yapabilir. Tüm Türkiye'de lodos hakim. Tekirdağ, Balıkesir, Bursa... Lodos etkili olacak. Yağış olarak da İzmir'de etkili. Bugün İstanbul'un Avrupa Yakası'nda ve kuzey ilçelerinde kuvvetli yağmur var." uyarılarında bulunmuştu.

Sabah saatlerinde yağışların etkisini artırmasıyla birçok şehirde olumsuz manzaralar göründü.

Mudanya sele teslim oldu

Gece saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağış, kısa süre içerisinde sele dönüştü. Mudanya ilçesi Tirilye Mahallesi'nde yoğun olmak üzere kent merkezi de dahil birçok yerde sokaklar göle döndü.

DERELER TAŞTI, YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Tirilye Mahallesi’nde bulunan dereler sokaklara taştı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, arama kurtarma, jandarma ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen kepçe ve ekskavatörler çalışmalarını sürdürürken, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise selin yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu.


 

 

Eyüpsultan'da toprak kayması; çamurla dolan ev tahliye edildi

Olay, Karadolap Mahallesi Gamze Sokak'ta akşam saatlerinde meydana geldi. İstanbul'da gün boyu etkili olan yağmur nedeniyle boş arazide toprak kayması oluştu. Bu sırada kayan çamur yığını ise bir gecekondunun duvarına hasar vererek içeri doldu. Çevre sakinleri durumu hemen itfaiye, polis ve zabıta ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, toprağın kaydığı alanda ve gecekonduda bir süre inceleme yaptı.

Gecekondunun içinin çamurla dolduğunu tespit eden ekipler çevrede önlem aldı. Şans eseri yaralanma ve can kaybının olmadığı olayın ardından, Eyüpsultan Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri tedbir amaçlı gecekonduda yaşayanları tahliye etti. 



Sarıyer'de semt pazarını su bastı

Sarıyer'de, gün boyu etkili olan sağanak yağış sonrası yağmur suyu tahliye kanalı tıkandı, rögardan taşan su pazar yerini göle çevirdi.

Pazarcıların meyve-sebze kasaları suya gömülürken, iki araç yolda kaldı. Belediye görevlileri, iş makinesi yardımıyla istinat duvarında delik açarak suyu yandaki dereye tahliye etti. 

Sultanahmet'te tarihi binada çökme

Sultanahmet Peykhane Sokak'ta bulunan ve yıllardır kullanılmayan tarihi binanın üst katında akşam saatlerinde kısmi çökme meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, binanın etrafına şerit çekerek çevrede güvenlik önlemi aldı. Esnafın binada kalanlar olduğunu söylemesi üzerine ekipler, arama kurtarma köpeği ile binada arama yaptı. Çalışma sonucu binada kimsenin olmadığı tespit edildi. 

Bina tarihi olduğu için Anıtlar Kurulu tarafından inceleme yapıldıktan sonra yıkım çalışmalarının başlayacağı öğrenildi. 



Avcılar'da istinat duvarı çöktü

Avcılar'ın Denizköşkler Mahallesi'ndeki Üner Sokak'ta iki bina arasındaki beton duvar, kuvvetli yağışın ardından saat 21.00 sıralarında gürültü ile çöktü. Duvar 6 katlı binanın en alt katındaki boşluğa yıkılırken olayda ölen ya da yaralanan olmadı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yıkılan istinat duvarının olduğu alan ekipler tarafından şerit çekilerek kapatılırken, incelemeler devam ediyor.

Duvarın çökmesiyle sokağa fırlayan Gökhan Enis, "Deprem gibi bir ses duyduk. Odadaydık hemen dışarı çıktık. Daha önce esnemişti. Belediyeye başvurmuştuk. Gelip bakmışlardı. Ancak, herhangi bir işlem yapmadılar. Çok şükür herhangi bir yaralanma veya can kaybı yok" dedi.


 

Beykoz'da toprak kayması: 2 bina tedbir amaçlı boşaltıldı

 

Beykoz'da gün boyu devam eden sağanak yağmurun da etkisiyle toprak kayması meydana geldi. Toprak kaymasının yaşandığı sokaktaki 2 bina tedbir amaçlı boşaltıldı. 

İstanbul'da sağanak trafiği felç etti

İstanbul'da etkili olan şiddetli yağış trafik yoğunluğuna neden oldu. Yollarda uzun araç kuyrukları oluştu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün her iki yönünde de yoğunluk oluştu. İBB'nin haritasına göre;saat 17.20 itibarıyla yüzde 90'a ulaşan trafik yoğunluğu 19.30 sonrası yüzde 70'in altına indi.

 

Mahsur kalan taksiciyi ve yolcuyu vatandaşlar kurtardı

Ataşehir Albayrak Caddesi sağanak yağmur nedeniyle su altında kaldı. Cadde üzerinde seyir halinde olan bazı araçlar ise yolda mahsur kaldı. Mahsur kalan bir ticari taksi içerisindeki yolcu ve şoför, başka bir servis aracındaki vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Servis ile taksinin yanına gelen vatandaşlar taksideki yolcu ve şoförü kapıdan aldı.


Ataşehir'de yol göle döndü: taksi mahsur kaldı

İstanbul'da gün boyu etkili olan sağanak yağmur akşam saatlerinde Anadolu yakasında etkisini sürdürmeye devam etti. Ataşehir Yenişehir Mahallesi Albayrak Caddesi'nde daha önce de tıkanan yol, sağanak yağmurla birlikte tekrar tıkandı. Yolda biriken su sebebiyle araçlar güçlükle ilerledi. Caddede biriken su içinde bir taksi mahsur kaldı. Taksi sürücüsü vatandaşlar tarafından kurtarılırken taksi çekiciyle sudan çıkartıldı.

 

SARIYER'DE METRUK BİNA ÇÖKTÜ

Sarıyer Yeniköy'de 3 katlı ahşap metruk bina yola doğru çöktü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin olay yerindeki çalışması sürüyor.


110 EV VE İŞ YERİNİ SU BASTI

Balıkesir'in Edremit ilçesi Altınoluk Mahallesi'nde sağanağın neden olduğu taşkınlar nedeniyle 110 ev ve iş yerini su bastı. Evlerinde mahsur kalan 11 kişi tahliye edildi. Rüzgarda sürüklenip, köprünün altına takılan balıkçı teknesi alabora olup, battı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Kaz Dağları'nda metrekareye 350 kilogram, Altınoluk Mahallesi'nde ise metrekareye 60 kilogram yağış düştüğünü açıkladı.

EYÜPSULTAN'DA KORKUTAN ÇÖKME

Eyüpsultan'da istinat duvarının çökmesi sonucu 3 gecekondu boşaltıldı. Gecekonduların bir bölümü kayan toprakla birlikte yıkıldı. Bir gecekondunun yarısı yıkılırken diğer bölümü ise yolda kaldı. O anlar kameraya da yansıdı.

SAHİL YOLUNU SU BASTI

İstanbul'da sağanak yağış ve fırtına etkili olmaya devam ediyor. Menekşe sahili İstanbul Caddesi'nin bir kısmını su bastı. Yeşilköy istikametinde de 3 araç mahsur kaldı. Su baskını nedeniyle cadde polis ekipleri tarafından trafiğe kapatılırken, mahsur kalan araçlarda hasar oluştu. İBB ekipleri araçları kurtarırken, su tahliye edildi.

KARAYA OTURAN GEMİ KURTARILDI

Zeytinburnu Sahili'nde karaya oturan Kadriye Ana isimli yakıt tankeri, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı romörkör tarafından çekildi. Geminin onarım için Tuzla Tersanesi'ne götürüleceği öğrenildi.

İSTANBUL BOĞAZI YENİDEN GEMİ TRAFİĞİNE AÇILACAK

Kıyı Emniyet Müdürlüğü: Olumsuz hava koşulları nedeniyle dün akşam askıya alınan İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği saat 16:00'dan itibaren yeniden başlatılacak.

ÇANAKKALE'DE CADDE VE SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

Çanakkale'de etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. İlçe merkezinde bazı cadde ve sokaklar suyla doldu. Trafikteki sürücülerle, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Öğrencilerin kaldığı bir yurdun bodrum katı ise su altında kaldı. Ekiplerin bölgede yaptığı temizlik çalışması devam ediyor.

İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde ilkokulun yanındaki inşaatta istinat duvarı çöktü.  İhbar üzerine olay yerine ekipler sevk edildi. İnşaat çevresinde güvenlik önlemi alındı.

ACI HABER GELDİ

İstanbul Valiliği: Fırtınada direk devrilmesi sonucu yaralanan bir kişi hayatını kaybetti.

SİLİVRİ'DE DERE TAŞTI

Silivri Semizkumlar mahallesinde kuvvetli yağış sonrası dere taştı. Dere yatağının çevresindeki ev ve yolları su bastı. Bölgede tahliye çalışması başlatıldı.

BEYOĞLU VE TUZLA'DA FIRTINA

Sağanak yağış ve fırtına nedeniyle Tuzla'da balıkçı tekneleri alabora oldu. Beyoğlu Hasköy Caddesi'nde biriken yağmur suları nedeniyle araçlar güçlükle ilerledi. Şişli'de ise fırtınanın da etkisiyle trafik levhası devrildi.

MAZGAL KAPAKLARI PATLADI

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde aniden bastıran şiddetli sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinde etkisini gösteren gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle alt yapı dayanamadı, yolla göle döndü, binaları su bastı. Dereye dönen sokaklar, sürücülere zor anlar yaşatırken, şiddetli yağışa dayanamayan mazgal kapakları patladı.

BALABANDERE CADDESİNİ SU BASTI

Sarıyer İstinye'de sağanak yağışın ardından Balabandere Caddesi'ni su bastı. 1 araç mahsur kaldı. Belediye ekipleri caddedeki suyu tahliye etmek için çalışma başlattı.

YELKENLİ TEKNE KARAYA OTURDU

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, etkili olan kuvvetli rüzgarda yelkenli tekne sürüklenip karaya oturdu, bazı balıkçı tekneleri ise hasar gördü. Ayrıca Bodrum-Datça ve Yunanistan-İstanköy arası feribot seferleri iptal edildi.

ŞAŞIRTAN MAZARA

Silivri Altınorak'ta şiddetli yağış sonrası caddeler ve sokaklar göle döndü. Birçok evi su basan bölgede, araçlar da su altında kaldı. Su ile dolu cadde ve yollar havadan görüntülendi.

BALIKESİR'DE KÖPRÜ YIKILDI

Balıkesir'in Edremit ilçesinde gece saatlerinden itibaren etkili olan lodos fırtınası ve sağanak yağış derelerde taşkınlara neden olurken, daha önceki yağışlarda kısmen zarar gören Zeytinli Köprüsü sabah erken saatlerde tamamen suyun gücüne dayanamayarak yıkıldı. Daha önce bir şeridi çöken köprü son yağışlar ile artan suya dayanamayarak tamamen çöktü. Çöken köprü dron ile görüntülendi. Köprünün daha önce kapatılmış olması bir faciayı önledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!