LGS ne zaman? LGS 2021 başvuru tarihleri için heyecanlı bekleyiş

Güncelleme Tarihi:

LGS ne zaman LGS 2021 başvuru tarihleri için heyecanlı bekleyiş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2021 09:22

LGS’nin ne zaman yapılacağı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. LGS 2021 yılında haziran ayında düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl 8'inci sınıf öğrencilerinin LGS kapsamında girdiği merkezi sınav başvuru işlemleri otomatik olarak sistem üzerinden tamamlanmıştı.

Haberin Devamı

LGS 2021 yılında da yoğun ilgi görüyor. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav her yıl belirli tarihlerde yapılıyor. Sınava girmek isteyen heyecanla yapılan açıklamaları yakından takip ediyorlar. Geçtiğimiz yıl başvurular otomatik olarak gerçekleştirilmişti. Sınav kılavuzu 3 Nisan’da yayımlanmıştı. İşte 2021 LGS tarihi

LGS NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın 6 Haziran 2021 Pazar günü gerçekleştirileceğini duyurdu.

LGS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

LGS 2021 başvuru tarihleri henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl başvurular otomatik olarak yapılmıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından, "7 Haziran 2020 LGS’nin başvurularını otomatik olarak yapacağız." açıklamasını yapmıştı.

Haberin Devamı

Bakan Selçuk'un açıklaması şöyleydi:

"7 Haziran 2020 LGS’nin başvurularını otomatik olarak yapacağız. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde başvuru işlemlerinin uzaktan yapılabilmesi için gerekli altyapıyı hazırladık. Sınav kılavuzunu geçen yıl olduğu gibi 3 Nisan’da yayımlayacağız.Her şey planlanıyor ve yapılıyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!