LGS GİRİŞ BELGESİ 2022: LGS ne zaman yapılacak? e-Okul LGS sınav giriş belgesi alma ekranı

Güncelleme Tarihi:

LGS GİRİŞ BELGESİ 2022: LGS ne zaman yapılacak e-Okul LGS sınav giriş belgesi alma ekranı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2022 13:52

LGS giriş belgesi ile ilgili MEB tarafından son dakika açıklaması yapıldı. Haziran ayında düzenlenecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava girecek olan adaylar giriş belgelerini 27 Mayıs'tan itibaren alabiliyorlar. Peki, LGS sınav yerleri nereden öğrenilir? İşte e-Okul LGS sınav giriş belgesi alma ekranı

Haberin Devamı

LGS giriş belgesi ile ilgili açıklama yapıldı. LGS başvuru kılavuzu içerisinde fotoğraflı sınav giriş belgesinin 27 Mayıs'tan itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacağı duyurulmuştu. Sınav bu sene 5 Haziran'da düzenlenecek. Birinci oturum Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak.

LGS GİRİŞ BELGESİ YAYIMLANDI

LGS giriş belgesi ile ilgili MEB tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, ‘Öğrencilerimiz; sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgilerine  "http://meb.ai/fjiyku" internet adresi ve e-Okul üzerinden erişim sağlayabilir.’ Denildi.

LGS GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI-TIKLAYINIZ

LGS GİRİŞ BELGESİ 2022: LGS ne zaman yapılacak e-Okul LGS sınav giriş belgesi alma ekranı

Haberin Devamı

SINAV 5 HAZİRAN’DA DÜZENLENECEK

LGS 2022 yılında 5 Haziran tarihinde yapılacak. Birinci oturum Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.

LGS GİRİŞ BELGESİ 2022: LGS ne zaman yapılacak e-Okul LGS sınav giriş belgesi alma ekranı

Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

BAKMADAN GEÇME!