KYK yedek yurt başvuruları ne zaman başlayacak? Başvuru işlemi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

KYK yedek yurt başvuruları ne zaman başlayacak Başvuru işlemi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2019 16:14

Başvuruları tamamlanan KYK yurtlarında yerleşemeyen öğrencilerin gözü yedek başvurulara çevrildi. Üniversitelerin açılmasına kısa süre kala, öğrenciler, yedek başvuruların ne zaman açıklanacağını internet üzerinden yoğun şekilde sorgulamaya başladı. Peki, KYK yedek yurt başvuruları ne zaman başlayacak? Başvuru işlemi nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na (GSB) bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) yurtlarında barınma talebinde bulunan öğrencilerin yurt başvuru sonuçları geçtiğimiz günlerde erişime açıldı. Gözler şimdi kayıtlar sonrası boşta kalacak yurt kontenjanları için yapılacak yedek yerleştirmede. Peki, KYK yedek yurt başvurusu nasıl yapılır? Başvurular ne zaman başlayacak?

KYK yurt sonuçlarının açıklanmasının ardından ilk üç yedek yerleştirme tarihleri de açıklandı. İlk yedek yerleştirme 5 Eylül, ikinci yedek yerleştirme 9 Eylül, üçüncü yedek yerleştirme de 12 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Yedek yerleştirme işlemleri bu tarihlerden sonra da her pazartesi ve perşembe günleri yapılmaya devam edilecek.

YURTLAR O TARİHTE AÇILIYOR

KYK, bir yeniliğe daha imza atarak yurtların açılış-kapanış tarihlerini sabitledi. Üniversitelerin akademik takvimlerine göre her yıl farklı tarihler arasında hizmet veren yurtlar artık her yıl 1 Eylül-30 Haziran tarihleri arasında hizmet verecek.

Haberin Devamı

1 Eylül tarihi itibarıyla öğrencilerini karşılayacak olan yurtlar, 30 Haziran 2020 tarihinde hizmete kapanacak. Yaz döneminde yaz okulu, sınav, zorunlu kurs, zorunlu staj vb. sebeplerle yurtta barınmak isteyen öğrenciler için de nöbetçi yurtlar gençlerin hizmetinde olacak.

BAKMADAN GEÇME!