KYK bursları ne zaman yatacak? 2020 burs ve kredi ödeme tarihleri araştırılıyor

Güncelleme Tarihi:

KYK bursları ne zaman yatacak 2020 burs ve kredi ödeme tarihleri araştırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2020 10:13

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından yükseköğrenim gören öğrencileri maddi yönden desteklemek amacıyla ödenen burs/krediler için tarih bilgisi araştırılıyor. Sonuçların açıklanması ile birlikte, bursların ne zaman yatacağını merak eden öğrenciler resmi açıklamalara odaklandı. Peki, KYK burs ve kredi ödemesi ne zaman?

Haberin Devamı

Yükseköğrenim gören öğrencilerin 2020-2021 eğitim-öğretim yılı burs/kredi ödemeleri için geri sayım sürüyor. Öğrenciler, burs ödemelerinin hesaplarına yapılacağı tarihi öğrenmek istiyor. İşte, konuya dair ayrıntılar...

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, taahhütnamesini onaylayan öğrencilere ekim ayını da kapsayacak şekilde geriye dönük toplu bir ödeme yapılacak. İlk ödeme ise ocak ayında yapılacak.

KYK BURSLARI YENİ YILDA NE KADAR OLACAK?

Erdoğan, üniversite öğrencilerine bir müjde vermek istediğini belirterek, yeni kredi ve burs miktarlarını açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı vasıtasıyla 2021 yılında öğrencilere verecekleri kredi ve burs miktarını belirlediklerini kaydeden Erdoğan, 2020 yılında lisans öğrencilerine 550 lira, yüksek lisansta 1100 lira, doktorada 1650 lira olarak uyguladıkları kredi ve burs ödemelerinin toplam miktarının 9 milyar 670 milyon lirayı bulduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Erdoğan, "Önümüzdeki yıl ise lisansta bu rakamı 550 liradan 650 liraya çıkarmış bulunuyoruz, yüksek lisansı 1100 liradan 1300 liraya, doktorada ise 1650 lira olan ödemeyi 1950 liraya çıkarmış oluyoruz. Bütün zorluklara rağmen, koronavirüs musibetine rağmen bizler tamamen elimizden gelen gayretle öğrencilerimize kredi ve bursla çok ciddi bir desteği vermiş oluyoruz. Bu ödemeler, milli sporcularımıza iki veya üç katı, üniversite sınavında ilk 100'e girenlere de üç katı olarak yapılmaya devam edilecek. Ocak ayında, 452 bin öğrencimizin hesabına burs, 1 milyon 11 bin öğrencimizin hesabına kredi olarak bu tutarlar yatırılacaktır." diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!