KYK burs ve kredileri ne zaman yatacak? Ödeme tarihlerinde TC kimlik numarası belirleyici oluyor

Güncelleme Tarihi:

KYK burs ve kredileri ne zaman yatacak Ödeme tarihlerinde TC kimlik numarası belirleyici oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2021 08:14

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan KYK burs ve kredilerinin ödeneceği tarih için açıklama geldi. KYK'dan burs ve kredi alma hakkı kazanan lisans ve ön lisans öğrencileri, belirtilen ödeme tarihinde burs ve kredilerini banka hesapları üzerinden almaya başlayacaklar. Peki, KYK burs ve kredileri ne zaman yatacak? İşte T.C kimlik numarasının sonuna göre KYK burs ve kredilerinin yatacağı tarih...

Haberin Devamı

Ocak ayı burs ve kredi ödemeleri için üniversite öğrencilerinin bekleyişi devam ederken, Bakan Muharrem Kasapoğlu'ndan beklenen açıklama geldi. Öğrencilerin bu yıl zamlı alacakları burs ve kredi ödemeleri için tarih netleşti. İşte, ayrıntılar. 

Bakan Kasapoğlu, yaptığı açıklamada, bugün itibarıyla burs ve kredi ödemelerinin 1 milyon 397 bin 469 yükseköğrenim öğrencisinin hesaplarına yatmaya başladığını kaydetti.

Burs ve kredi ödemelerine ilişkin Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan burs ve kredi ücretleri öğrencilerin hesaplarına yatmaya başladı. Buna göre bu ay itibarıyla geçerli olacak burs ve kredi miktarı lisansta 550 liradan 650 liraya, yüksek lisansta 1100 liradan 1300 liraya çıkarıldı. Burs ve kredi ödemeleri 6-10 Ocak tarihlerinde TC kimlik numarasının son numarasına göre yapılacak. TC kimlik numarasının sonu "0" olanlar 6 Ocak, "2" olanlar 7 Ocak, "4" olanlar 8 Ocak, "6" olanlar 9 Ocak, "8" olanlar 10 Ocak'ta ödemelerini alabilecek." bilgisi verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!