KYK Burs ve Kredi onay işlemleri nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

KYK  Burs ve Kredi onay işlemleri nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 18:22

KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı mı? KYK burs ve kredi almaya hak kazanan öğrenciler burs ve kredi işlemlerini nereden onaylayacak? Bütün detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), üniversite öğrencileri burs ve kredi başvuru sonuçlarını açıkladı. KYK burs ve kredi almaya hak kazanan öğrenciler, onay işlemini de gerçekleştirerek bu ödemelerden yararlanabilecek.

Burs ve kredi işlemleri için eskiden noter işlemi gerekirdi. Evraklarınız ile birlikte notere giderek KYK burs ve kredi belgelerinizi onaylamanız isteniyordu. Ancak adaylar artık E-Devlet kapısı sistemi üzerinden bu işlemi online bir şekilde gerçekleştirebiliyor olacak.

E-Devlet Kapısı sistemine giriş için öncelikle E-Devlet şifreniz olması gerekmektedir. E-Devlet şifrenizi en yakın PTT şubelerine kimliğiniz ile birlikte giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi alabiliyorsunuz.

E-Devlet sistemine "turkiye.gov.tr" resmi internet sitesinden giriş yaptığınız takdirde, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü hizmetlerine girerek hizmetten yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet Kapısı üzerinden ulaşabileceğiniz KYK hizmetleri ,

Yurt Kayıt İşlemleri

KYK Katkı Kredisi Sorgulama

KYK Kredi Geri Ödeme Sorgulama

KYK Öğrenim Kredisi Sorgulama

KYK Yeniden Yapılandırma Kredi Geri Ödeme Sorgulama

Kredi Yurtlar Kurumu Burs / Kredi Onay İşlemleri, şeklindedir.

Kredi Yurtlar Kurumu Burs / Kredi Onay İşlemleri nasıl yapılır?

E-Devlet sistemine giriş yaparak, KYK hizmetlerinden "Kredi Yurtlar Kurumu Burs / Kredi Onay İşlemleri" bölümünden bu işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz.  Kredi Yurtlar Kurumu sayfasından taahhütnameyi görüntüleyebilecek ve taahhütnameyi onaylama işleminizi yapabileceksiniz.

Onaylama işlemini yapmayan adaylar, burs ve kredi için taahhütname işlemlerini onaylamamış sayılacak ve ödemelerden yararlanamayacaktır.

Bu sebepten adayların taahhütname onaylama işlemini en geç 31 Ocak 2015 tarihine kadar yapmaları gerekecektir. taahhütnameyi onaylamanız gerekmektedir. Ayrıca kredi alan öğrenciler taahhütnameyi iptal edebilmektedirler.

KYK Burs ve Kredi ödemeleri ne kadar oldu?

Geçtiğimiz yıl lisans öğrencileri için aylık 330 lira olan burs ve kredi miktarı, bu sene 400 liraya yükseltildi. Ayrıca kredi ve burs ödemeleri yüksek lisans öğrencileri için de aylık 660 liradan 800 liraya, doktora öğrencileri için ise aylık 990 liradan 1200 liraya yükseltildi.

Haberin Devamı

KYK  Burs ve Kredi onay işlemleri nasıl yapılır

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!