KYK Burs/Kredi taahhütname süresini uzattı | Taahhütname onay işlemleri nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

KYK Burs/Kredi taahhütname süresini uzattı | Taahhütname onay işlemleri nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 14:52

KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) resmi sayfası üzerinden taahhütname onay işlemiyle ilgili önemli bir duyuru yayımladı. Süresi uzatılan KYK Burs/Kredi taahhütname işlemi 10 Aralık Pazar saat 23.59’a kadar devam edecek. Peki taahhütname onay işlemleri nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Burs/kredi taahhütnamesini zamanında onaylayamayan yurt içinde okuyan öğrenciler için onay süresi uzatıldı. KYK’dan burs/kredi hakkı kazanan ve kullanmak isteyen öğrencilerin taahhütnamelerini en geç 10 Aralık Pazar günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden onaylamaları gerekiyor. Burs/kredinin hangi durumda kesileceği, kredi geri ödemesinin ne zaman ve ne şekilde yapılacağı gibi öğrencinin sorumluluğunda olan bilgilerin yer aldığı burs/kredi taahhütnamesini okuyup onaylayan öğrencilere ekim, kasım, aralık ayları dahil olmak üzere üç aylık ödeme yapılacak.

KYK’dan burs/kredi hakkı kazanan ama kullanmak istemeyen ve taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere 2017-2018 eğitim öğretim yılı için ödeme yapılmayacak. Dileyen öğrenciler bir sonraki eğitim öğretim yılında (normal öğrenim süresi içerisinde olmak kaydıyla) burs/kredi için tekrar KYK’ya başvurabilecek.

Haberin Devamı

ONAY İŞLEMİ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

18 YAŞINDAN KÜÇÜK ÖĞRENCİLER

Burs veya kredi tahsis edilen 15-18 yaş arası öğrencilerin anne/babalarının e-Devlet şifreleriyle burs/kredi taahhütnamesi için veli onayını tamamlamalarının ardından öğrenciler kendi e-Devlet şifreleriyle taahhütname onayını gerçekleştirebilecek.

15 yaşından küçük ya da anne-babası olmayan öğrenciler ise kanuni vasileri ile birlikte kendilerine en yakın KYK İl Müdürlüğüne belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabiliyor.

TAAHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILIR?

Öğrenciler kazandıkları burs ve krediyi alabilmek için onay işlemini artık notere gitmeden e-devlet şifresi ile e-devlet sistemi turkiye.gov.tr üzerinden kolayca yapabilecek

Burs/kredi kazanan öğrencilerin burs/kredi taahhütnamelerini noterlere gitmeden Ocak 2018 tarihine kadar PTT üzerinden temin ettikleri e-devlet şifresiyle "www.turkiye.gov.tr" adresi üzerinden onaylamaları yeterli olacak. Böylece öğrenciler noter masrafı ödemek zorunda kalmayacak.
Ocak 2018 tarihine kadar e-devlet şifresi ile burs/kredi taahhütnamesini onaylayan öğrenciler burs/kredilerini Ocak ayı içerisinde, bu tarihten sonra onaylayan öğrenciler ise Şubat ayında Ocaktan itibaren (Ocak +Şubat) iki aylık burs/kredilerini birlikte alacaklar.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!