KYK burs başvurusu nereden yapılır?

Güncelleme Tarihi:

KYK burs başvurusu nereden yapılır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2020 17:20

KYK burs, yurt ve öğrenim kredisi başvuruları her yıl belirli tarihlerde alınıyor. KYK burs başvurusu ile ilgili, kurum tarafından yapılan açıklamada Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile hâlen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşlarının başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecekleri açıklandı. Peki KYK burs başvurusu ne zaman bitecek? KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte başvuru ekranı ve detaylar

Haberin Devamı

KYK burs başvurusu 28 Ekim tarihinde başladı. KYK başvurularını heyecanla bekleyen adaylar burs ve öğrenim kredisi başvuru işlemlerini kurum tarafından belirtilen tarihlerde e-Devlet üzerinden gerçekleştiriyorlar. Bütün öğrencilerin e-Devlet’teki başvuru indeks sayfasını okuyup onaylaması gerekiyor. Başvurular 3 Kasım 23:59’a kadar devam edecek. İşte e-Devlet KYK burs başvuru ekranı

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2020-2021 eğitim öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile hâlen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşlarının burs/kredi başvuruları başladı. Burs/kredi hakkından yararlanmak isteyen öğrencilerin 28 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında e-Devlet üzerinden başvurması gerekiyor.
3 Kasım Salı günü saat 23.59’a kadar devam edecek olan başvurular, e-Devlet üzerinden alınacak. Bütün öğrencilerin e-Devlet’teki başvuru indeks sayfasını okuyup onaylaması gerekiyor. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek.

Haberin Devamı

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

BAKMADAN GEÇME!