Kuyumcunun suratına kezzap atıp kaçan soyguncu yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Kuyumcunun suratına kezzap atıp kaçan soyguncu yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2007 11:49

AMASYA’nın Merzifon İlçesi’nde kuyumcunun yüzüne asit içerikli kimyasal madde atılarak soygun yapılmak istendi. Polis ilçede bu kimyasal maddenin bulunduğu tek yer olan düğme fabrikasından yola çıkarak, görgü şahitlerinin de verdiği bilgiler doğrultusunda 25 yaşındaki Aslan Sucu’yu yakaladı. Pantolonunda da asit yanıkları bulunan zanlı suçunu itiraf ederek tutuklanan Sucu, “Market işletiyorum. Kredi kartlarıma ve piyasaya olan borcumu ödeyemeyince soygun yapmaya karar verdim” dedi. Vücudunda yanıklar oluşan 48 yaşındaki kuyumcu Kazım Köse’nin ise Samsun Devlet Hastanesi’nde tedavisi sürüyor.

Haberin Devamı

Olay dün sabah Merzifon’un Gazi Mahbub Mahallesi’nde meydana geldi. Köse Kuyumculuğa giden ve 50 dolar almak istediğini söyleyen evli ve 1 çocuk babası zanlı Aslan Sucu işyeri sahibinin kasaya yönelmesi üzerine yanındaki asit içerikli kimyasal maddeyi rastgele yüzüne doğru fırlattı. Asitin vücuduna temas etmesi ile birlikte Kazım Köse çığlık atarak kapıya doğru gitmesi üzerine Aslan Sucu da panik içerisinde kimyasal maddenin bulunduğu şişeyi olay yerinde bırakıp soygun yapamadan kaçtı. Polis görgü şahitlerinin ifadesini aldıktan sonra kimyasal maddenin kullanıldığı tek yer olan düğme fabrikasında araştırma yaptı.

Fabrikadan dışarı çıkarılması yasak olan ve metal elbise düğmelerinin temizlenip, parlatılmasında kullanılan asit içerikli sıvıyı kullanan işçilerden birinin, bunu bir arkadaşına verdiği belirlendi. Zanlının da bu kişiden kimsayal maddeyi lavoba temizliğinde kullanacağını söyleyerek aldığını tespit edince Aslan Sucu dün gece yarısı yakalandı. Üzerinde bulunan pantolonda asit yanıklarının bulunması üzerine de kendisi suçunu itiraf ederek, “Market işletiyorum. Her geçen gün piyasaya olan borcum arttı. Kredi kartı borçlarını da ödeyemez hale geldim. İş olmayınca da borçlar katlandı. Miktarını da artık bilmiyorum. Bu yüzden soygun yapmaya karar verdim. Ama olay anında çok heyecanlandım. Böyle olmasını istemedim” dedi. Zanlı ifadesinin ardından bugün çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Bu arada olayda yaralanan kuyumcu Kazım Köse’nin yüz, kol ve karnında üçüncü derece yanıklar bulunması nedeniyle sevk edildiği Samsun Devlet Hastanesi’ndeki tedavisi devam ediyor. Doktorlar Yanık Ünitesi’nde tedavisi süren Köse’nin hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!