Kuyumcudan iki kilo altın çaldılar

Güncelleme Tarihi:

Kuyumcudan iki kilo altın çaldılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2011 10:01

BEYKOZ’da kilitlerini keserek girdikleri kuyumcuyu soyan yüzleri maskeli 3 kişi, otomobillerine binerek kayıplara karıştı. Kuyumcudaki ve çevredeki dükkanların güvenlik kameralarını incelemeye alan polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yalıköy Mahallesi, Ahmet Mithad Caddesi 12/A’daki 3 katlı binanın zemin katında bulunan Levent ve Bülent Aydoğdu kardeşlere ait Aydoğdu Kuyumculuk’a saat 04.30 sıralarında gelen yüzleri kar maskeli 3 kişi, demir makasıyla kilitleri keserek içeri girdi. 2 hırsız içeri girip kasayı açarken bir kişi de dışarıda gözcülük yaptı. Kasadaki yaklaşık 2 kilo altını çalan hırsızlar geldikleri Opel Insignia marka otomobile binip kayıplara karıştı.

Dükkanın önünden geçen ve alarmın çaldığını fark eden bir çay bahçesinin bekçisi durumu cep telefonundan polise birdirdi. Olay yerine gelen ekipler, dükkanın soyduğunu görünce alarma geçti. Soyguncuların muhtemel kaçış istikametlerine çok sayıda ekip yönlendirildi. Tüm cadde ve ara sokaklarda araç aranmaya başladı. Polisin tüm çabasına rağmen soyguncular, çaldıkları 2 kilo altınla kayıplara karıştı. Polis soyguncuların kimliğini tespit etmek için kuyumcudaki ve çevre dükkanlardaki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.

Aynı saatlerde arkadaşını arabasıyla havalimanına götürenbir komşusu soyguncuları görünce Bülent Aydoğdu’ya telefon açarak "Bu saatte işyerinizi mi açtınız? Kepenkler açık ve alarm çalıyor. Dükkanın önünde de 3 kişi var" dedi. Bunun üzerine Bülent Aydoğdu "Koş yetiş soyuluyorum" yanıtını verdi. Bu sırada araçlarına binerek kaçan soyguncuları takip edemeyen komşu "Soygunu polise haber verip insanlık görevimi yaptım ancak polis gelince havalimanına arkadaşımı yetiştireceğimi ve ayrılmam gerektiğini söyledim. Bana bir yere gidemeyeceğimi ifademin alınacağını söylediler. Bunun üzerine arkadaşım uçağını kaçırdı. Yanan bileti çöpe atıp yenisini cebimden alacağım. Bu bana ders oldu. Önümde adam vursalar dahi artık kafamı çevirip geçeceğim" diyerek isyan etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!