Kuş Cenneti yakınındaki sazlıkta yangın

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2021 21:38

Ankara’nın Nallıhan ilçesindeki sazlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangın, yaklaşık 250 dönüm arazide etkili oldu. 

Haberin Devamı

Nallıhan Kuş Cenneti yakınındaki sazlıkta çıkan yangın sonrası bölgeye itfaiye ve Orman Genel Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Orman Genel Müdürlüğü ekipleri, yangına arazözler ve itfaiye araçlarıyla müdahale etti. Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, yangına bataklık zeminde bulunması nedeniyle karadan müdahalede zorluk çekildiği, belediye ekiplerince sürdürülen çalışmalara Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği belirtildi. Açıklamada, yangının çevreye sirayet etmemesi için iş makineleri ile kafesleme çalışması da yapıldığı kaydedildi. 

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Yangına müdahale devam ederken, Ankara Büyükşehir Belediyesi yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Belediyeden yapılan açıklamada "Nallıhan Kuş Cenneti’nde akşam saatlerinde sazlık ve söğütlük alanda çıkan yangın kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmaları sürdürülmektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerimizin söndürme çalışmalarına Orman Genel Müdürlüğü ekiplerince de destek verilmektedir" denildi.

Haberin Devamı

Çıkan yangına 7 iş makinesi, 6 itfaiye aracı, 4 tanker ve 3 arazöz ile müdahale edilirken, Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediye ekiplerine bağlı tankerlerin bölgeye gelmeye devam ettiği belirtildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!