Kurtulmuş'tan örgütüne acil davet

Güncelleme Tarihi:

Kurtulmuştan örgütüne acil davet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2012 19:21

Hürriyet Dünyası'ndan Başbakanlık muhabiri Turan Yılmaz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un görüşmelerini ve sonrasındaki açıklamalarını değerlendirdi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki görüşmede yaptığı "bütünleşme" daveti, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye geçişine ilişkin tartışmaları sonlandırdı.

Erdoğan'ın bu daveti, partisinin 30 Eylül olarak ilan ettiği büyük kongre tarihini vermesinin hemen ardından yapması dikkat çekti. Çünkü, Cumhurbaşkanlığına çıkması halinde Erdoğan sonrası AK Parti'nin geleceğine bu kongrede şekil verilecek. Erdoğan'ın Kurtulmuş'u şimdiden partisine davet etmesi, kongrede kendisiyle birlikte bazı arkadaşlarına da AK Parti'nin en üst karar organı MKYK'da yer vereceğinin işareti olarak yorumlandı.
AK Parti'de her kongre öncesi büyük yarışa sahne olan MKYK üyeliği, AK Parti'nin yönetim katlarına tırmanışın anahtarı konumunda. Çünkü, MKYK üyesi olmayanlar AK Parti'de en üst yönetim organı olan MYK'da görev alamıyor. Adı, Erdoğan sonrası AK Parti Genel Başkanlığı için de geçen Kurtulmuş için MKYK ve MYK üyeliklerinin, Genel Başkanlık ve Başbakanlık için önemli bir hazılık dönemi olacağından da söz ediliyor.

Haberin Devamı

Partisinde zorlanıyor

Adı, AK Parti kulislerinde Erdoğan'ın "veliaht"ı olarak geçen Kurtulmuş, AK Parti'ye gidiş konusunda kendi partisinde ise zorlanıyor. AK Parti'ye gidişe, partisinin en üst yürütme organı Merkez Yürütme Kurulu'nda da, en üst karar organı Genel İdare Kurulu'nda da, örgütünde de itirazlar yükseldi. Kurtulmuş, daha Erdoğan ile bu sabahki görüşmesine gitmeden en yakın kurmaylarından İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu ile vedalaşmak zorunda kaldı. HAS Parti'nin "sosyalist" kökenli Genel Başkan Yardımcısı Zeki Kılıçaslan da bu gidişe olumsuz tutum aldı ve Kurtulmuş'un AK Parti ile bütünleşmeyi değerlendirmek üzere topladığı MYK'ya katılmadı. HAS Parti MYK'nın önemli isimlerinden Genel Sekreter Kazım Aslan ile birlikte Musa Demirci ve Cafer Güneş'in de bu bütünleşmeye itiraz ettikleri biliniyor.

Örgüte acil davet

Kulislere yansıyan bilgilere göre, Kurtulmuş bugünkü toplantıdan, bütün bu itirazlara karşın AK Parti'ye gidiş bileti aldı. Ancak, asıl itirazların yükseldiği GİK ve teşkilatlara da bu gidişin gerekçelerinin anlatılıp onların da onayının alınması kararlaştırıldı. Kurtulmuş da toplantının ardından, GİK üyeleri ve teşkilat yöneticileriyle de AK Parti ile bütünleşme sürecini değerlendireceklerini açıkladı. Kurtulmuş, bütün bu süreçleri, AK Parti'nin HAS Parti ile bütünleşme konusunu değerlendirip karara bağlayacağı pazartesi günkü MKYK'sından önce tamamlamayı planlanıyor. Onun için de GİK üyeleri ile örgüte en kısa sürede Ankara'ya gelmeleri daveti yapıldı.

Haberin Devamı

Kurtulmuş'un özellikle, bu konudaki ilk iddialar gündeme geldiği andan itibaren HAS Parti genel merkezini telefon bombardımanına tutan örgüt yöneticilerini iknada zorlanabileceğini belirtiliyor. HAS Parti kulislerinde, bu gidişe ilişkin, "Numan Bey gitmeye karar vermiş, bunu da arkasında olabildiğince az kalp kırıığı bırakarak yapmak istiyor, ama ne yaparsa yapsın geride mutlaka kırılmış kalplar bırakacak" yorumları öne çıkıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!