Kurtarırım zannettim

Güncelleme Tarihi:

Kurtarırım zannettim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2012 00:00

Sel mağdurları dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Evlatlarını kurtarmak için TOKİ evlerinin önünde çığlık çığlığa çabalayan Selma Baş cenazede isyan ederek, “O an onları oradan almak istedim. Alabilirim zannettim, gücüm yeter zannettim. Tüm hukuki yollara başvuracağım, büyük ihmal var” dedi.

Haberin Devamı

TOKİ konutlarındaki evlerinde ölen Mücahit (15) ve Hüseyin Bedirhan Yazıcı (10) kardeşler dün son yolculuklarına uğurlandı. 2 oğlunu kurtarmak için eve girmeye çalışırken iç parçalayan anne Selma Baş (33), “Onları kurtarabilirim sandım. Aslan gibi iki evladımı kaybettim” diye ağladı. Kapıcılık yapan babaları Kenan Yazıcı’yla (43) birlikte selde hayatını kaybeden kardeşler için annelerinin memleketi Ordu’da tören düzenlendi. Cenaze töreninde ayakta durmakta güçlük çeken anneye, kızı Rabia Yılmaz (14) destek verdi. Burada öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Mücahit ve Hüseyin Bedirhan kardeşlerin cenazeleri Tekke Mahallesi’ndeki aile mezarlığında toprağa verildi. Eşinden 2 yıl önce boşanan anne Selma Baş, şöyle konuştu: “Aslan gibi iki evladımı kaybettim. Tedbirsizlik diyorum, geç müdahale diyorum. Selin olduğu sabah saat 05.00 gibi komşular aradı beni. Oraya öyle gittim. O anda orada su dalgıçları olsaydı, su altından girilip o camlar kırılsaydı ufak oğlum kurtulabilirdi. Çünkü morgda o kadar bekledi. Oradan aldık camiye götürdük. Yıkanırken çocuğum daha sıcacıktı. Çok geç müdahale ettiler, çok geç.

Haberin Devamı

Beni beklediklerini düşündüm

O an onları oradan almak istedim. Alabilirim zannettim, gücüm yeter zannettim. Başka hiçbir şey düşünmedim. Sadece beni orada beklediklerini düşündüm. Gidemedim, yetişemedim, alamadım, gücüm yetmedi. 2 sene önce eşimden ayrıldım. Boşandıktan sonra Çaybaşı beldesinde oturan ailemin yanına döndüm. 2 oğlum babasında, kızım bende kalıyordu. Çocuklarım hafta sonları bana geliyorlardı. Çocuklarım Trabzon’a 1 haftalık geziye gitmişlerdi. Olayın olduğu gece 11.00 gibi Samsun’a geliyorlar. Daha sonra gece 02.00 gibi bu olay oluyor. Ben çocuklarımı en son Trabzon’a gitmeden önce görmüştüm.

ACILI ANNE O ANLARI ANLATTI / WEB TV

Hukuki yollara başvuracağım

Her türlü hukuki yola başvuracağım. Çünkü çok büyük ihmal var. O dere yatağını kapatıp oraya TOKİ’leri yapmak çok büyük bir yanlış. Kapıcı dairelerini yerin dibine sokmaları hataydı. En azından kapıcı daireleri giriş kat olabilirdi. Giriş kat olsaydı şimdi benim çocuklarım yaşıyor olacaktı.”

Haberin Devamı

Baba Samsun’da defnedildi

Baba Kenan Yazıcı’nın (43) cenazesi ise Samsun’un Canik ilçesi Yeşilova Mahallesi Camisi’nde kılınan öğle namazından sonra Kıranköy mezarlığında toprağa verildi. Cenazeye Yazıcı’nın babası Hüseyin Yazıcı, AK Parti Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile vatandaşlar katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!