Kürsüde kalp krizi

Güncelleme Tarihi:

Kürsüde kalp krizi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2023 07:00

Bütçe görüşmesinde Gazze konuşmasını bitirirken kalp krizi geçiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez’e, hekim milletvekili Çömez kalp masajı yaptı. Bitmez yoğun bakımda.

Haberin Devamı

Meclis Genel Kurul’da Dışişleri Bakanlığı bütçesi üzerinde Saadet grubu adına konuşan Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, Gazze’ye yönelik saldırılara karşı iktidarın İsrail’e gerekli tepkiyi göstermediğini söyledi. Bazı arşiv haberlerinin görsellerini kürsüye taşıyan Bitmez, “İsrail’e olan aşkınızı fotoğraflarla göstermeye devam edeceğim. İsrail aşkınız ve Filistin ihanetinizin belgesi. Siz İsrail’in suç ortağısınız” diye konuştu. Bitmez’in sözlerine karşı AK Parti sıralarından tepkiler oldu. Bazı AK Parti milletvekilleri, “Duymuyoruz, biraz daha bağır. Yazıklar olsun, bırak ya!” diye tepki gösterirken, bazı milletvekilleri de sıralara vurarak protesto etti.

BİRKAÇ KEZ KÜRSÜYE TUTUNDU

Heyecan dozu yüksek konuşmasının sonuna doğru rahatsızlık emaresi gösteren Hasan Bitmez birkaç kez iki eliyle kürsüden destek aldı. Buna karşın söz süresini tamamlayan Bitmez, konuşmasının sonunda, “Saygılarımla selamlıyorum” ifadesini güçlükle söylerken arkaya doğru yere yığıldı. Başını da mermer basamağa çarpan Bitmez hareketsiz kalırken, milletvekilleri de aynı anda hızla Bitmez’in yardımına konuştu. O an tutanağa, “Hatibin kürsüde bayılıp yere düşmesi” ifadeleriyle kaydedildi. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, ortamı anlatırken, “Rahatsızlık belirtisi görmedik. Hatta yanımdaki arkadaşım, ‘60 kişi laf atıyor hiç etkilenmiyor Hasan Bey, helal olsun’ dedi. Hemen sonrasında bunu yaşadık” dedi.

Kürsüde kalp krizi


Haberin Devamı

HEKİM VEKİLLER MÜDAHALE ETTİ

KBB uzmanı olan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ile genel cerrah olan İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Bitmez’e ilk müdahaleyi yaptı. Kulise çıkıp, “Doktor, acil yardım” diye bağıran milletvekillerinin çağrısıyla Şeref Holü’ndeki sağlık kabininden acil ekibi koştu. Meclis Hastanesi’nden de kalp krizinde kullanılan acil müdahale ekipmanı ve sedye getirildi. Bitmez’in kalbi yeniden çalıştırılırken müdahaleyi anlatan Turhan Çömez, “Nefes alamıyordu, nabız da alamadık. Sağlık ekibinde elektroşok imkanı yoktu. Elbisesini yırtıp kalbini dinledim. Elimle ağzını açmaya çalıştım. Kriz halinde çenesi kilitlenmişti, parmağım zedelendi. Aslında oksijen tüpüyle oksijen vermemiz gerekiyordu. Çok zor oldu. Kalp masajı yaptım. Bu durumda en geç iki dakika içinde kalp masajı gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bitmez, hastanede anjiyonun ardından yoğun bakıma alındı. Meclis bütçe görüşmesine ara verirken, Saadet-Gelecek milletvekilleri de hastanede beklemeye başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ile çok sayıda siyasi dün hastaneye geçmiş olsun ziyaretine gitti. Saadet Partili arkadaşları, Bitmez’in şeker hastası olduğunu, daha önce kalp rahatsızlığı nedeniyle damarlarına stent de takıldığını belirtti.

GÖRÜŞME ERTELENDİ

Genel Kurul’da yaşanan acı olay nedeniyle Meclis’in dün gündemine aldığı TBMM, Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı bütçelerinin görüşmesi 21 Aralık Perşembe gününe ertelendi. Bu nedenle görüşme takvimi bir gün uzadı ve bütçenin finali 25 Aralık Pazartesi’ye alındı.

Haberin Devamı

KARAMOLLAOĞLU: HAYATİ TEHLİKE VAR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hastanede bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada, “Tabii krizle aniden olduğu için müdahale ne kadar erken olursa olsun tam olarak yeterli olmayabiliyor. (Hayati tehlikesi) Mutlaka var, yoğun bakımda zaten. Doktorların bize söylediği, kalpteki damarlar genelde tam olarak fonksiyonlarını yerine getiremiyor, ‘Kılcal damarlarla kalp besleniyor’ dediler. İnşallah şimdi kan deveranı sağlandı, yoğun bakımda, inşallah sağlığına kavuşacak diye ümit ediyoruz” dedi.

KOCA: DURUMU SON DERECE CİDDİ

Bitmez’i hastanede ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Erken dönemde kalbi durduğu için Meclis’te canlandırma dediğimiz resüsitasyon yapıldı. 20 dakikalık bir zaman diliminde Bilkent Şehir Hastanemize nakli sağlandı. Bu canlandırma devam etti ve 20 dakika kadar sonra hastaneye geldikten sonra anjiyosu planlandı. İki ana damarının tam tıkalı olduğu görüldü. Yapılan müdahale sonrası sonuç alınamayınca kalp akciğer pompasına bağlandı. Durumu son derece kritik ve ciddi” diye bilgi verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!