Kuriş cinayeti aydınlandı

Güncelleme Tarihi:

Kuriş cinayeti aydınlandı
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 18, 2001 15:09

Diyarbakır'da tutuklanan Hizbullah militanlarının sorgularında Konca Kuriş ve Zehra Vakfı Başkanı İzzettin Yıldırım'ı öldürdüklerini itiraf ettikleri bildirildi.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda, jandarma kuvvetlerinin katılımı ile Adana'nın Pozantı ve Niğde'nin Ulukışla ilçelerinde ortaklaşa düzenlenen operasyonda, örgüt elemanı Sülhaddin Ürük ölü, Hacı Bayancık, Fadıl Şanı, Mehmet Veysi Özel ve Remzi Kaçar'ın sağ olarak yakalandı, bu kişiler Diyarbakır'a getirilerek sorgulandı.

Örgüt elemanlarının sorguları sonucunda, yazar Konca Kuriş, Zehra Vakfı Başkanı İzzettin Yıldırım, Mehmet Sümbül, M. Salih Dündar, Cihangir Gaffari Negiş, Ahmet Atçı, Ömer Çınar, Mehmet Kanlıbçak, Nezir Aslan, Mehmet Şehit Avcı, Kadri Tüzer, Mahmut Kaymaz, İsmail Aksoy, Alican ve Yusuf isimli iki kişiyi kaçırdıktan sonra sorgulayarak öldürdükleri belirlendi.
  Â
'YENİ ÖRGÜT LİDERİ, ÖLDÜRÜLEN ÜRÜK'
  Â
Açıklamada, Adana'nın Pozantı ilçesindeki operasyon sırasında ölü ele geçirilen Sülhaddin Ãœrük'ün, 17 Ocak 2000 tarihinde Ä°stanbul Beykoz ilçesinde düzenlenen operasyonda ölü olarak ele geçirilen örgüt lideri Hüseyin VelioÄŸlu'nun yerine getirildiÄŸinin de anlaşıldığı belirtilerek, şöyle denildi:Â

"Terör örgütünü yeniden toparlamak, yönetmek ve faaliyetlere devam etmek amacıyla yeni örgüt yönetimini oluşturdukları; zekat adı altında vatandaşlardan zorla para topladıkları, eleman kazanmak amacıyla yeniden camii faaliyetlerini canlandırmaya çalıştıkları ve örgüt elemanlarını kamufle etmek amacıyla sahte kimlik ve pasaport düzenledikleri anlaşılmıştır."
  Â
MAZIDAÄžI'NDA SIÄžINAK
  Â
Şahısların yapılan yer göstermeleri sonucu Ergani İlçesi'nde 3 adet Makarow tabanca, 1 adet Sten otomatik tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, 10 adet Rus savunma tipi parça tesirli el bombası, 1 adet fünye ve bu silahlara ait çok sayıda şarjör ve mühimmat ele geçirildi.

Açıklamada ayrıca, Adana'da ölü ele geçirilen yeni örgüt lideri Ürük'ün memleketi ve defnedildiği yer olan Mardin'in Mazıdağı ilçesinde de, adam kaçırma ve sorgulama eylemlerinde kullanılan örgüte ait sığınak bulundu.

Yakalandıktan sonra Diyarbakır'a getirilen ÅŸahıslar, geçen hafta çıkarıldıkları Diyarbakır DGM'ce tutuklanarak cezaevine konmuÅŸlardı.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!