Kurbanlık fiyatları ne kadar? Diyanet ve Kızılay'dan 2022 kurbanlık bağış fiyatları hakkında açıklama

Güncelleme Tarihi:

Kurbanlık fiyatları ne kadar Diyanet ve Kızılaydan 2022 kurbanlık bağış fiyatları hakkında açıklama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2022 10:10

Kurbanlık fiyatları, bayrama az bir zaman kala yoğun ilgi görüyor. Kurban Bayramı 2022 yılında temmuz ayında gerçekleşecek. Bayramın birinci günü 9 Temmuz Cumartesi gününe denk geliyor. Müslümanlar bu bayramda kurban kesme ibadetini yerine getirecekler. Peki, kurbanlık fiyatları ne kadar?

Haberin Devamı

Kurbanlık fiyatları için araştırmalar başladı. Kurbanlık fiyatları hakkında açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kızılay bu yılki bağış fiyatlarını duyurdu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2022 yılı vekâlet yoluyla kurban kesim bedelinin yurtiçi için 2 bin 250 lira, yurtdışı için de bin 800 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?

Türk Kızılay bu yıl kurban vekâleti fiyatlarının yurtiçi için 2 bin 475 lira, yurtdışı için 1475 lira olacağını açıkladı.

Yurtdışında yaşayanlardan Türkiye için vekâlet vermek isteyenler 175 dolar veya 165 Euro, diğer ülkeler için ise 110 dolar veya 100 Euro bedel karşılığında bir hisselik vekâletini Kızılay’a verebilecek. Türk Kızılay’ın Sütlüce’deki merkezinde açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, “Hedefimiz yurtiçinde 42 bin, yurtdışında 100 bin hisse olmak üzere toplamda 142 bin hisseyi ihtiyaç sahipleriyle buluşturmak. Türkiye dahil 22 ülkede bu organizasyon gerçekleşecek. 4 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyoruz. 81 ilde Türkiye genelinde 1.5 milyon kişiye kurban eti ulaştırma planı yapılmış durumda’’ dedi.

Haberin Devamı

Vekâletler bankalarda bulunan Kızılay bağış hesapları, internet bankacılığı, www.kizilay.org.tr mobil uygulama, 168 Kızılay ücret danışma ve bağış hattı, PTT İşlem merkezleri ve Kızılay şubelerinden verilebilecek.

DİYANET VEKÂLETLE KURBAN BEDELİ 2 BİN 250 LİRA

Dİiyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2022 yılı vekâlet yoluyla kurban kesim bedelinin yurtiçi için 2 bin 250 lira, yurtdışı için de bin 800 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Kurbanlık fiyatları ne kadar Diyanet ve Kızılaydan 2022 kurbanlık bağış fiyatları hakkında açıklama

‘Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş’ temasıyla düzenlenen ‘2022 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu’nun tanıtım toplantısına katılan Erbaş, burada yaptığı konuşmada, “Amacımız, kurbanlarını vekâlet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, kurban ibadetinin dini esaslara göre eda edilmesini ve sosyal boyutunun en güzel şekilde yerine getirilmesini sağlamaktır” dedi.

Haberin Devamı

Erbaş, bu yıl vekâlet yoluyla kesilecek kurban fiyatları konusunda şunları söyledi: “Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş temasıyla başlattığımız organizasyon ile bu yıl 25 milyondan fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyoruz. Türkiye’de 81 il 922 ilçede, yurt dışında ise Afrika’dan Orta Asya’ya, Balkanlar’dan Kafkasya’ya, Uzak Doğu’dan Latin Amerika’ya kadar uzanan tüm gönül coğrafyamızdaki 80 ülke ve 345 bölgede mazlum ve muhtaç kardeşlerimize milletimizin yardım elini ulaştırmayı planlıyoruz. Milletimizin destek ve teveccühüyle daha çok mazlum ve muhtaç kardeşimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedellerini yurtiçinde kestirmek isteyenler için 2 bin 250 lira, yurtdışında kestirmek isteyenler için ise bin 800 lira olarak belirledik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!