Kurban yerine kendilerini kestiler

Güncelleme Tarihi:

Kurban yerine kendilerini kestiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2001 00:00


Kurban kesmek isterken kazayla kendilerini yaralayan 543 kişi hastanelere kaldırıldı. Bayramın ilk günü kurban kesimi sırasında dikkatsizlik ve acemilik sonucu bıçak, satır ve baltayla kendilerini yaralayanlar hastanelerde kuyruk oluşturdu. Birçok yaralı, özellikle ellerinden aldıkları bıçak yaralarını diktirmek için sıra beklemek zorunda kaldılar.

İstanbul

İstanbul'da kurban kesmek isterken kazayla kendilerini yaralayan 136 kişi, çeşitli hastanelere kaldırıldı. İlde bayramın ilk günü kurban kesimi sırasında dikkatsizlik ve acemilik sonucu bıçak, satır ve baltayla kendilerini yaralayanların sayısı ile kaldırıldıkları hastaneler şöyle:

''20 kişi-Şişli Etfal Hastanesi, 18 kişi-İstinye Devlet Hastanesi, 15 kişi-Haydarpaşa Numune Hastanesi, 15 kişi-SSK Okmeydanı Hastanesi, 14 kişi-Sultanbeyli Devlet Hastanesi, 12 kişi-SSK Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 10 kişi-Beykoz Devlet Hastanesi, 9 kişi-Pendik Devlet Hastanesi, 6 kişi-Haseki Hastanesi, 5 kişi-Taksim Devlet Hastanesi, 5 kişi-İ.Ü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi, 3 kişi-İ.Ü İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi, 2 kişi-Çatalca Bölge Trafik Hastanesi, 1 kişi-SSK İstanbul Hastanesi, 1 kişi-Adalar Devlet Hastanesi.''

Hastane yetkilileri, genellikle ellerinden yaralanan vatandaşların büyük çoğunluğunun ayakta tedavi edilerek pansuman yapılıp dikiş atıldıktan sonra taburcu olduğunu, bazılarının ise parmaklarının koptuğunu söylediler. Yetkililer, kendilerini yaralayanlar arasında hayati tehlikesi bulunan olmadığını bildirdiler.

Kayseri

Kayseri'de, sabahın ilk saatlerinde kızgın hayvanlarla baş etmekte zorlanan ya da dikkatsizlik sonucu kullandıkları bıçakla vücutlarını yaralayan 50 kadar acemi kasap, Kayseri Devlet, SSK ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi hastaneleri ile özel hastanelerde tedavi altına alındı. En fazla yoğunluğun yaşandığı Devlet Hastanesi'nde birçok yaralı, özellikle ellerinden aldıkları bıçak yaralarını diktirmek için sıra beklemek zorunda kaldılar. Hastane yetkilileri, kurban kazası sonucu kendilerine başvuran hastaların onda birlik bölümünü boğa darbesi nedeniyle yaralanmaların oluşturduğunu bildirdiler.

Konya

Konya Numune Hastanesi Acil Servisi'ne, saat 08.00 ile 11.30 arasında toplam 26 kişi kesik şikayetiyle başvurdu. Bu ''amatör kasaplardan'' bazılarının kurbanlık hayvanları keserken kendi ellerini ve kollarını, bazılarının da bıçak bilerken kazayla parmaklarını kestikleri bildirildi. Bu arada, hayvanlarını zaptedemeyen bazı kişilerin de aldıkları çifte darbeleriyle hafif yaralandıkları öğrenildi.

Kocaeli

Kocaeli'nde acemilik yüzünden el ve ayaklarından bıçak darbeleriyle yaralanan yaklaşık 80 kişi SSK İzmit, SSK Kocaeli, Tıp Fakültesi ve İzmit Devlet Hastanesi'ne geldi. Bu kişiler, tedavilerinin ardından taburcu edildiler. Kurbanlıkların neden olduğu kazalar yüzünden de 4 kişi hafif yaralandı. Bu kazaların, büyükbaş kurbanlıkların tepmesi ve sıkıştırması sonucu ortaya çıktığı belirlendi. Sakarya'da da, Devlet Hastanesi'ne 30, SSK Adapazarı Hastanesi'ne 25 kişi kurban keserken el ve ayaklarından bıçak darbeleriyle yaralanmış olarak geldi.

Sivas

Sivas'ta, kurban kesimleri sürerken, 40 kişi Numune, 13 kişi SSK ve7 kişi de Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne, tedavi için geldi. Yaralananların çoğunluğunun ellerinde kesik olduğunu belirten yetkililer, tedavilerinin ayakta yapıldığını bildirdiler.

Kahramanmaraş

Gaziantep'te 17, Kahramanmaraş'ta 21, Adıyaman'da 15, Kilis'te 9 olmak üzere toplam 62 kişi, acemilikleri nedeniyle parmaklarını ve ellerini keserek, hastanelere başvurdular. Acemi kasapların yaralarının hafif olduğu ve acil servislerde pansuman yapılıp gönderildiğini belirten yetkililer, semt polikliniklerine yapılan başvuruların bu sayıların içerisinde olmadığına dikkati çektiler.

Sahibini kurban etti

Bursa'nın Kestel İlçesi'nde ise, Ahmet Vefik Paşa Mahallesi'nde oturan Salih Algın'ın, kesim yerine götürmek üzere traktörden indirdiği boğa, sağ arka ayağıyla Algın'a vurdu. Kestel Sağlık Ocağı'na götürülen Algın'ın, beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!