Kurban hangi günler ve ne zamana kadar kesilir? Kurban kesimi kaç gün sürer? Diyanet'in açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Kurban hangi günler ve ne zamana kadar kesilir Kurban kesimi kaç gün sürer Diyanetin açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2022 12:58

Kurban hangi güne kadar kesilir sorusunun yanıtı araştırılıyor. 9 Temmuz'da başlayan Kurban Bayramı 4 gün sürecek. Bu süre içinde de kurban kesiminin kaç gün süreceği merak ediliyor. Peki kurban hangi günler ve ne zamana kadar kesilir? Kurban kesimi kaç gün sürer? İşte Diyanet'in konu ile ilgili açıklaması...

Haberin Devamı

9 Temmuz'da başlayan Kurban Bayramı 12 Temmuz'da sona erecek. İbadetlerini eksiksiz yerine getirmek isteyen vatandaşlar kurban kesiminin hangi güne kadar yapıldığını ve kaç gün sürdüğünü merak ediyor. İşte konuyla ilgili detaylar..

Kurban hangi güne kadar kesilir ve kaç gün sürer?

Kurban kesim vakti, bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra; bayram namazı kılınmayan yerlerde ise, fecirden (sabah namazı vakti girdikten) sonra başlar.

Hanefîlere göre bayramın 3. günü akşamına kadar devam eder (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 154). Bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüz kesilmesi daha uygundur. Şâfiîlere göre ise 4. günü gün batımına kadar kesilebilir (Şirbînî, Muğni’l-muhtâc, IV, 383; İbn Rüşd, Bidâye, I, 436).

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!