Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu, 9 gün mü? Kurban Bayramı tatili birleşti mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram tatili açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu, 9 gün mü Kurban Bayramı tatili birleşti mi Cumhurbaşkanı Erdoğandan bayram tatili açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2022 07:22

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olduğu ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Yılın ikinci dini bayramı bu sene temmuz ayında gerçekleşecek. Bayramın arefe günü 8 Temmuz tarihine denk geliyor. Kurban Bayramı'na az bir zaman kala vatandaşların merak ettiği soru yanıt buldu. 27 Haziran'da yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tatil hakkında da bilgi verdi. Peki, Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu, 9 gün mü? Kurban Bayramı tatili birleşti mi? 

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret artışıyla ilgili olarak, "Çalışma Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Böylece yapılan artışın istihdam herhangi olumsuz bir etkiye yol açmasına izin verilmeyecektir. İnşallah kısa bir sürede müjde vereceğiz" ifadelerini kullandı. Kurban Bayramı tatiline de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 ve 14 Temmuz'un da tatil olacağını söyledi. 

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Kurban Bayramı tatili ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kurban bayramı tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz'u takip eden Çarşamba ve Perşembe günleri idari izin sayılacak." dedi. 

Haberin Devamı

Bu sene 9-10-11-12 Temmuz’da kutlanacak Kurban Bayramı’nın son iki günü pazartesi ve salı gününe denk geliyor. Resmi tatil olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü de cuma gününe denk geliyor. Kabine Toplantısı'nda alınan karar gereği kamu çalışanları 13-14 Temmuz’da idari izinli sayılacak. Buna göre bayram tatili 9 gün olmuş olacak. 

KURBAN BAYRAMI ARİFESİ TATİL Mİ?

Kurban Bayramı tatili, arife günü ile birlikte toplam 4,5 gün olarak idrak edilmektedir. Dolayısıyla arife günü de Resmi Gazete verilerine göre yarım gün tatil olarak sayılmaktadır.

2022 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı arefe günü 8 Temmuz Cuma günü olacak. Bayramın birinci günü ise 9 Temmuz tarihine denk geliyor.
Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi
Kurban Bayramı 2. Gün: 10 Temmuz Pazar
Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi
Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı

BAKMADAN GEÇME!