Kurban Bayramı ne zaman, hangi gün? Kurban Bayramı tatili kaç gün? 2022 bayram tarihi

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramı ne zaman, hangi gün Kurban Bayramı tatili kaç gün 2022 bayram tarihi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2022 14:00

Kurban Bayramı 2022 tarihi için geri sayım devam ediyor. Müslümanlar heyecanla yılın ikinci dini bayramını bekliyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvim ile Kurban Bayramı tarihi netlik kazandı. Peki, Kurban Bayramı ne zaman, hangi gün? Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Haberin Devamı

Kurban Bayramı’nın ne zaman gerçekleşeceği yoğun ilgi görüyor. Yılın ikinci bayramı olan Kurban Bayramı temmuz ayına denk geliyor. Müslümanlar bu bayramda kurban kesme ibadetini yerine getirecekler. Bayramın arefe günü 8 Temmuz tarihine denk geliyor.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı arefe günü 8 Temmuz Cuma günü olacak. Bayramın birinci günü ise 9 Temmuz tarihine denk geliyor.
Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi
Kurban Bayramı 2. Gün: 10 Temmuz Pazar
Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi
Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban Bayramı arefe günü cuma gününe denk geliyor. Arefe günü kamu kurum ve kuruluşları yarım gün tatil oluyor. Bayramın birinci günü ise cumartesi günü olacak. Bayram dört gün boyunca devam edecek. Henüz bayram tatilinin uzatıldığı ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı ne zaman, hangi gün Kurban Bayramı tatili kaç gün 2022 bayram tarihi

VEKÂLETLE KURBAN 2 BİN 250 LİRA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2022 yılı vekâlet yoluyla kurban kesim bedelinin yurtiçi için 2 bin 250 lira, yurtdışı için de bin 800 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

‘Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş’ temasıyla düzenlenen ‘2022 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu’nun tanıtım toplantısına katılan Erbaş, burada yaptığı konuşmada, “Amacımız, kurbanlarını vekâlet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, kurban ibadetinin dini esaslara göre eda edilmesini ve sosyal boyutunun en güzel şekilde yerine getirilmesini sağlamaktır” dedi.

Erbaş, bu yıl vekâlet yoluyla kesilecek kurban fiyatları konusunda şunları söyledi: “Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş temasıyla başlattığımız organizasyon ile bu yıl 25 milyondan fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyoruz. Türkiye’de 81 il 922 ilçede, yurt dışında ise Afrika’dan Orta Asya’ya, Balkanlar’dan Kafkasya’ya, Uzak Doğu’dan Latin Amerika’ya kadar uzanan tüm gönül coğrafyamızdaki 80 ülke ve 345 bölgede mazlum ve muhtaç kardeşlerimize milletimizin yardım elini ulaştırmayı planlıyoruz. Milletimizin destek ve teveccühüyle daha çok mazlum ve muhtaç kardeşimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedellerini yurtiçinde kestirmek isteyenler için 2 bin 250 lira, yurtdışında kestirmek isteyenler için ise bin 800 lira olarak belirledik.”

BAKMADAN GEÇME!