Kritik kongrede konuştu

Güncelleme Tarihi:

Kritik kongrede konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2012 13:07

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin İstanbul İl Kongresi’nde konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasında birlik mesasjı verdi ve iki adayla kürsüye çıktı. Konuşmasının sonunda ise her iki adayın elini havaya kaldırdı.

Haberin Devamı

İşte Kılıçdaroğlu’nun 66 dakika süren konuşmasından satır başları:

KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMASININ TAMAMI

KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMASINDA KARELER

Yeni sosyal demokrat bir pencereden dünyaya bakacağız ama küreselleşmenin getirdiği adaletsizler karşısında dimdik durağız.

Sosyal demokratların yeni bir anlayışı bir zihniyet devrimine ihtiyacı var. Aşama aşama, anlata anlata, çalışa çalışa bunu yapacağız.

Ufkumuzu genişleteceğiz. Bulunduğumuz mahalleye değil dünyaya bakacağız. Sosyal demokratlar ufku geniş bir perspektifle dünyaya bakmak zorundadır.

CHP’lilerin umutsuz olması kabul edilemez. Biz toplumun geleceğe umutlu bakmasını isteyen bir partiyiz. İnancımız, irademiz güçlü. Tek bir CHP’li kalsa bile bu ülkenin sorunlarını çözmeye muktedirdir.

Anadolu son on yılda ciddi şekilde kan kaybetti. Ciddi bir dengesizlik var. İstanbul tek başına Anadolu’yu çekip çeviren bir kent haline geldi.

Haberin Devamı

Doğu ve güneydoğuda özelleştirmelere tümüyle son vereceğiz. Devlet gidecek fabrika kuracak orada.

Buradan Diyarbakırlı kardeşlerime sesleniyorum. Size yeni hapishane sözü veren Başbakan’a gidip oy verdiniz. Korku toplumuna direnen tek parti var o da CHP’dir.

Büyük balık küçük balığı yutar diye bir söz var. Yeni çağda şöyle deniyor. Hızlı balık yavaş balığı yutar. Büyük olmak yetmiyor. Hızlı karar alıp uygulamak lazım.

Dış politikayı biliyorsunuz. Bu politika bizim savunduğumuz politika değil. Biz dış politikada kararlarımızı kendi özgür irademizle alırız.

“CHP ne yaptı?” diyorlar. Malatya Kürecik’teki radar üssüne karşı eylem yapan parti CHP.

Taksi kamyon şoförlerinin sorunlarıyla ilgilenen parti de CGP. Gittik yine gideceğiz. Bu ülkenin cezaevlerinde yaşananları CHP kamuoyunun gündemine getrdi.

Nerede halkın vicdanını rahatsız eden bir olay var orada CHP var.

Brüksel’e ilk gittiğimde 35 gazeteci hapisteydi. Şimdi 92 gazeteci hapiste. Tutuklu gazetecileri Avrupa’da gündeme getiren ilk parti CHP’dir. Bu konu Türkiye’nin demokrasi tarihinde kara bir leke olacaktır.

Silivri toplama kampında yaşanan dramları kamuoyunun gündemine getiren bunları sadece Türkiye’de değil bütün dünyada anlatan parti CHP.

Haberin Devamı

4+4+4 ucubesi geçti parlamentodan. Bu yasaya karşı çıkan parti hangisiydi. Milletvekilleri tekmelenen CHP’ydi.

Bize soruyorlar ne yapıyorsunuz diye. Biz onlara günaydın diyeceğiz.

Uludere’de 34 vatandaşımız öldürüldü. Defalarca sorduk bu istihbaratı nereden aldınız diye. Bunu soran başka parti gördünüz mü?

Meclis’te sesimizi kesmek istediler. Zaten 10 dakika konuşuyorsun ona bile tahammül edemediler. Milletin vekilleri milletin kürsüsüne çıktılar. Değiştirtmediler iç tüzüğü. İnsaf yahu insaf biraz. Vicdan yahu vicdan biraz.

CHP’de kritik kongre

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!