KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? | Ortaöğretim KPSS sonuçları

Güncelleme Tarihi:

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak | Ortaöğretim KPSS sonuçları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2018 11:35

7 Ekim'de yapılan ve lise mezunu vatandaşların ilgi gösterdiği 2018 KPSS Ortaöğretim sınavının sonuçları, son günlerde merak konusu oldu. 'KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusuna yanıt arayan vatandaşlar, sürekli olarak ÖSYM'nin resmi internet sitesini güncelliyor. Peki, KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

KPSS'nin ortaöğretim oturumunun sonuçlarına yönelik devam eden bekleyişte heyecan zirve yaptı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte aldıkları puanlara göre atanma umudu taşıyacak adaylar, ÖSYM'den gelecek 'Sonuçlar açıklandı' haberine odaklanmış durumda. Peki, KPSS sonuçlarında son durum ne? KPSS Ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM TARİH VERDİ

KPSS ortaöğretim sınavının değerlendirme sonuçları 8 Kasım Perşembe günü duyurulacak. Adaylar, ortaöğretim düzeyindeki KPSS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

BU DURUMLARDA SINAV GEÇERSİZ SAYILACAK

Sınav süresince adayların; konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaları, kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri, sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kağıdında/sınav kitapçığında işaretleme yapmaya devam etmeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır. Bu yasaklara uymadığı saptanan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

BAKMADAN GEÇME!