KPSS sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? KPSS sınav yerleri belli oldu mu? ÖSYM detayı!

Güncelleme Tarihi:

KPSS sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak KPSS sınav yerleri belli oldu mu ÖSYM detayı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2022 18:01

KPSS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı için gözler ÖSYM'den gelecek son dakika açıklamaya çevrildi. KPSS giriş yerleri için heyecan giderek artıyor. ÖSYM tarafından KPSS lisans başvurularının tamamlanmasının ardından sıra sınav sürecine geldi. Adaylar KPSS lisans oturumlarından olan genel yetenek genel kültür testine bu ay sonunda girecekler. KPSS giriş belgesi ÖSYM tarafından yayımlanacak. Peki, KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? İşte, KPSS sınav giriş belgesi ile ilgili bilgiler.

Haberin Devamı

KPSS giriş belgesi ile ilgili ÖSYM tarafından yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. KPSS lisans oturumları genel yetenek-genel kültür testi ile başlayacak. Genel yetenek genel kültür sınavı ve eğitim bilimleri testi 31 Temmuz’da düzenlenecek. KPSS başvuru kılavuzu içerisinde sınav giriş belgesinin yayımlanacağı tarih hakkında bilgi verildi. Peki, KPSS sınav yerleri ne zaman belli olacak? Giriş belgeleri ne zaman açıklanacak?

KPSS SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav yerleri ve giriş belgesini genellikle sınavdan 10 gün öncesinde yayımlayan ÖSYM'nin KPSS sınav yerleri bilgisini de Temmuz ayının son haftası itibariyle yayımlaması bekleniyor. ÖSYM, yayımladığı kılavuzda sınav giriş belgesinin üzerindeki fotoğraf alanının tahrip olmaması hususunda uyarıyor.

Haberin Devamı

Sınav giriş belgesi hakkında bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

KPSS OTURUM TARİHLERİ

KPSS lisans oturumları genel yetenek-genel kültür testi ile başlayacak. Genel yetenek genel kültür sınavı ve eğitim bilimleri testi 31 Temmuz’da düzenlenecek.

Alan bilgisi ise 6 Ağustos ve 7 Ağustos’ta yapılacak. ÖABT ise 14 Ağustos tarihinde düzenlenecek.

BAKMADAN GEÇME!