KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS ortaöğretim sonuçları için gözler ÖSYM'den gelecek açıklamada!

Güncelleme Tarihi:

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak KPSS  ortaöğretim sonuçları için gözler ÖSYMden gelecek açıklamada
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2020 01:12

'KPSS sonuçları' için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. ÖSYM tarafından binlerce adayın katılımı ile KPSS ortaöğretim oturumu 2020 yılında 22 Kasım’da merkezi olarak düzenlendi. Sınavın ardından adaylar heyecanla sonuç açıklamasını beklemeye başladılar. ÖSYM takvimi ile KPSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını duyurdu. Takvime göre KPSS ortaöğretim sonuçları bu hafta ilan edilecek. İşte ÖSYM tarafından yapılan tarih açıklaması..

Haberin Devamı

KPSS ortaöğretim sonuçları ile ilgili ÖSYM son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. KPSS ortaöğretim oturumuna giren adaylar heyecanla sonuçları beklemeye başladılar. Sınav kasım ayında düzenlendi. ÖSYM takvimine göre sonuçlar 24 Aralık’ta erişime açılacak. İşte KPSS sonuçları hakkında detaylar

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS ortaöğretim sonuçları 24 Aralık Perşembe günü yayımlanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından sorgulayabilecekler.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.

DEĞERLENDİRME

Haberin Devamı

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek’te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak KPSS  ortaöğretim sonuçları için gözler ÖSYMden gelecek açıklamada

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir.

Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasına dahil edilen testlerin her birinden standart puanı olması gerekir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!