KPSS heyecanı! Kimi saniyelerle yetişti, kimi kapıda kaldı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2022 12:20

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ön lisans oturumu bugün saat 10.15'te başladı. Avcılar'da geç kalan 3 aday sınava alınmadı.

Haberin Devamı

KPSS Ön Lisans oturumu saat 10.15'te başladı. Adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı. Birçok aday ise kapıların kapanmasına saniyeler kala sınava girebildi.

3 ADAY SINAVA ALINMADI

Avcılar'da 50'nci Yıl İnsa Lisesi'nde yapılan KPSS ön lisans oturumunda . Kapıların saat 10.00’da kapanmasının hemen ardından 3 aday koşarak gelerek sınava yetişti. Abdulkadir Uztürk Ortaokulu'nda ise 3 aday kapıların kapanmasından 5 dakika sonra gelince içeri giremedi.

KPSS heyecanı Kimi saniyelerle yetişti, kimi kapıda kaldı

"KPSS'YE GİRMEK ÇOK ÖNEMLİ"

Bağcılar'da bulunan Mahmutbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde adaylar ve aileleri sınavın başlamasından bir saat önce okul kapısında toplandı. Kapıların kapanmasında dakikalar kala ise bazı adaylar sınava koşarak yetişti. Aileler sınavın sona ermesini okul kapısında ve çevredeki çay ocaklarında bekledi.

Haberin Devamı

KPSS heyecanı Kimi saniyelerle yetişti, kimi kapıda kaldı

Kızı sınava giren Hüseyin Büke, "Kazanıp bir an önce bir yere yerleşmesini istiyorum. Üniversite mezunu fakat herhangi bir kontenjan bulup giremiyor" dedi.

Sınava girecek Tuğba Akdursun ise "Heyecanım yok, çalıştıktan sonra başaracağımı biliyordum. Sınava giren herkese başarılar diliyorum. Üniversitede dış ticaret okudum, o bölümden ilerlemek istiyorum" diye konuştu.

Kızı sınava girecek olan Halime Akdursun da "Çok heyecanlıyım. Başarılı olmasını istiyorum. KPSS'ye girmek çok önemli, inşallah bütün gençlerimiz iyi yerlere gelir. Çok çalıştı umarım emeğinin karşılığını alır" dedi.

Sınava giren kızını bekleyen Ahmet Özdemir, "Sınava girdikten sonra bir de mülakata giriyorlar. İkisinden birinin kaldırılması gerekiyor. Mülakat olunca sınavın bir anlamı kalmıyor. Kızım çok çalıştı, grafik öğretmenliği istiyor. Biz sınava hazırlandığı süre boyunca ona sürekli destek olmaya çalıştık" diye konuştu. 

Haberin Devamı

ANKARA'DA KPSS HEYECANI

Ankara'da Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ön lisans oturumu başladı, geç kalan ve evrakı eksik olan adaylar, sınav merkezine alınmadı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) yapılan KPSS ön lisans oturumu saat 10.15'te başladı. Güvenlik kontrollerinden geçirilen adaylar, saat 10.00'a kadar okullara alındı. Kimi adaylar, erkenden sınav merkezine giriş yaparken bazı adaylar son dakika sınava yetişmeye çalıştı.

KPSS heyecanı Kimi saniyelerle yetişti, kimi kapıda kaldı

Yanlış sınav merkezine geldiğini fark eden 1 kişi, yakınını sınava getiren bir vatandaş tarafından otomobille sınava gireceği okula yetiştirildi. 2 yıldır sınava hazırlanan kızının kimlik belgesinin yanında olmadığını fark eden Bayram Gedik de koşarak kızının nüfus kayıt örneğini yetiştirdi. Evrakı eksik olan adaylar ile saati kaçıran adaylar ise kapatılan kapılardan geçemedi. (Caner ÜNVER/ANKARA - DHA)

Haberin Devamı

KPSS heyecanı Kimi saniyelerle yetişti, kimi kapıda kaldı

BAKMADAN GEÇME!