Köşk'teki resmi yemekte istifacı vekil sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Köşkteki resmi yemekte istifacı vekil sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2014 11:30

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün akşam, Kenyalı mevkidaşı Uhuru Kenyatta onuruna verdiği resmi akşam yemeğinde, konuklar arasında bir isim özellikle dikkat çekti.

Haberin Devamı

AK Parti'den istifa eden İzmir Milletvekili İlhan İşbilen de, Köşk'teki resmi yemeğin davetlileri arasındaydı. İşbilen'in AK Parti'den istifasının, hükümet ile cemaat arasındaki gerginlikten kaynaklandığı öne sürülmüştü. İşbilen de istifa açıklamasını yaptığı basın toplantısında, "Zulümler, takibatlar öyle bir noktaya ulaştı ki vekil olmama rağmen evime dinleme cihazı konuldu. Eşimin ve kız kardeşimin vakfına baskı yaptılar" demişti.

KENYA DOSTLUK GRUBU BAŞKANI OLDUĞU İÇİN...

Hürriyet, İşbilen'in TBMM'deki makamıyla irtibata geçerek, Köşk'teki resmi yemeğe davetin ayrıntılarını sordu. İşbilen'in danışmanı, davetin gerekçesini şöyle açıkladı;
"Sayın İşbilen Kenya Dostluk Grubu Başkanı'dır. Cumhurbaşkanlığı Protokol Müdürlüğü kendilerini bu nedenle Kenya Cumhurbaşkanı onuruna verilen yemeğe davet etmiş, Sayın vekil de bu nazik davete icabet etmiştir."

Haberin Devamı

İKİNCİ SÜRPRİZ:

Çankaya Köşkü'ndeki ikinci sürpriz ise, Kenya Light Akademi Okulları Genel Müdürü ve Kenya merkezli Ömeriye Vakfı'nın Başkanı Bilal Karaduman'ın da yemekte hazır bulunması oldu.
Karaduman'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan gezisinde açık ifadelerle yurtdışındaki cemaat okullarını eleştirdiği dönemde Çankaya Köşkü'ndeki yemeğe davetli olması dikkat çekti.
Ancak Köşk kaynakları, Cumhurbaşkanı Gül'ün 2009 yılında Kenya'ya yaptığı ziyaret sırasında sözkonusu vakfa ait okulların resmi açılışını yaptığını, Karaduman'ın da bu nedenle Kenya Devlet Başkanı onuruna resmi yemeğe davet edildiğini vurguladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!