Köpeğini de getir

Güncelleme Tarihi:

Köpeğini de getir
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yeşilköy'deki CNR Dünya Ticaret Merkezi'nde üç gündür ziyarete açık olan Pet Show'98, hayvanseverler için tam bir cennet. Orada, kedi ve köpeklere yasak yok. Köpeğiniz, sosyal uyumsuzluk içinde değilse, fuara giderken, hemcinsleriyle tanışması için onu da yanınıza alabilirsiniz.

Çevik Kuvvet Köpek Eğitim Merkezi Büro Amiri, Komiser Yardımcısı Halil Yüksük, boxer'ı Zeyna ile ziyaretçiler arasındaydı. Zeyna'ya, Çevik Kuvvet'in, akıllı kurt köpeklerinden Apachi eşlik etti fuarda.

Birbirinden sevimli şempazelerin, köpek yavrularının, kedilerin, türlü cinste kuşların, hamsterlerin yeraldığı Pet Show'98'den, çocuklarınızı da mahrum etmeyin. Bu fuarda onlara da yasak yok. Sevdikleri hayvanlara istedikleri kadar yakın olabiliyorlar. Tabii, aşırıya kaçmamak, standlarda uslu uslu oturan hayvanların canlarını yakmamak kaydıyla.

Hem hayvanların, hem de hayvanseverlerin yaşamlarını kolaylaştıracak binlerce ürünün yeraldığı fuarda, saat başı gerçekleştirilen köpek gösterileri, yabana atılacak cinsten değil. Süper Kennel, Academy Kennel Clup, Royal Canin, Bafi K-9'un uzman eğitmenleri tarafından hazırlanan köpekler, temel itaat ve ileri ittat gösterilerinde, tek kelimeyle muhteşem. Ancak, sırf ilgi çekiyor diye, saldırı eğitimi almış köpeklerin gösterilerine geniş yer ayrılması biraz tatsız. Gösteri öncesi yeterli açıklama yapılmadığı için, izleyiciler saldırı eğitimi almış köpeklere, belde taşınacak bir tabanca gibi bakıyorlar.

Ayrı bir salonda yeralan gösteri parkuruna ziyaretçiler, saat başı yapılan anonslarla davet ediliyorlar. Bu da, fuarı ziyaret edenlerin dikkatini dağıtıyor. Bir o salona bir bu salona koşuşup duruyorlar. Aynı salona bir de çiçek fuarı sıkıştırmak yerine, gösteri parkurunu, tam ortaya yerleştirmek hem fuara katılan firmalar hem de ziyaretçiler açısından daha uygun olacaktı.

Jüt Sanayii, ülkemizin ilk 'Köpek Kuaförleri Yarışması'nı, fuarın ilk günü düzenledi. Her ilk de olduğu gibi yarışmada aksaklıklar göze çarptı. Traş sonrası yıkanan köpekler, soğuk gösteri salonunda biraz üşüdüler. Köpekler traş edilirken, fuarın temizlik görevlileri tüy toplama telaşına düştüler. Ellerinde elektrikli süpürgelerle, köpek kuaförlerinin arasında dolaşıp, görüntü kirliliği yarattılar. Henüz formatı oturmamış yeni yarışma, kusursuz görüntülerle noktalandı. Jüri, kesimde tırnak araları, göz çevresi, kulaklar ve cinsel organların çevresindeki tüylerin temizlenmesine özellikle dikkat etti. Cinse göre kesim kurallarına uyanlar puan aldı. Yarışmanın birinciliğini, İzmir Urla'da faaliyet gösteren Pafi K-9 kazandı.

Royal Canin mamaları adına bir de şişman kedi yarışması düzenledi. Yanlış anlaşılmasın, amaç şişman kedilere destek vermek değildi. Yarışmayı kazanan en şişman üç kedi, diyet Royal Canin mamalarla, rejime girdiler.

Pet dünyasının kalbinin attığı sevimli, sevgi dolu fuar, bugün ve yarın da açık.

Fuar’dan ELEKTRONİK KOLAYLIKLAR

Yaşamımızı dört bir yandan kuşatan elektronik kolaylıklar, pet dünyasına da sızdı. American Kennels K-9 Academy standında sergilenen 7 ayrı elekronik cihaz, hayvanseverlerin yaşamını zaman zaman cehenneme çeviren basit sorunları kökünden çözümlüyor.

Oda koruyucu Kedi ve köpeklerin, girmesini istemediğiniz mutfak, çocuk odası ve salon gibi bölümlerden uzak tutan bu cihaz, bir ana verici ve bir alıcıdan oluşuyor. Verici, onların girmesi gereken bölgeye yerleştiriliyor. Alıcı ise onun tasmasına. Tasmasında alıcı taşıyan kedi ya da köpek, vericinin bulunduğu odaya girme teşebbüsünde bulununca, insan kulağının işitemeyeceği ultrasonik bir sesle uyarılıyor.

Güvenlik örtüsü

Onları, ev içindeki koltuk, kanepe, masa ve sehpalardan uzak tutmaya yarayan örtü, hayvan üzerine bastığı zaman patilerine uyarı gönderiyor. Hayvan, bu sayede oraya çıkılmayacağını kısa sürede öğreniyor. Belli bir bölgedeki problem çözülünce, güvenlik örtüsü diğer eşyalara uygulanabiliyor.

Görünmez çit

Çevresinde çit bulunmayan evlerde, kedi ya da köpeğin bahçeden çıkmasını, havuza, çiçeklik bölgeye yaklaşmasını engelleyen alıcı ve vericiden oluşuyor. 300 metrekaleki bir alanda etkili.

Havlayan köpeğe

Bir tasmadan ibaret olan sistem, köpek havlayınca ultrasonik bir uyarı sinyali gönderiyor. Havlamaya devam eden köpek, ikinci uyarıyı alıyor. Köpeğiniz, birkaç denemeden sonra, uyarıldığını anlayarak havlamayı kesiyor.

Eğitmen

Avuç içi kadar bu aletle, yalnış hareket yapan kedi ya da köpeğinize uyarı, doğru hareketinde ise mükafat sinyali gönderebiliyorsunuz. Alet, uyarı ve mükafat olarak, sadece onların duyduğu ultrasonik bir ses gönderiyor.

Bahçe bekçisi

Direkt hortumuna bağlanan bu alet, bahçenize girmesini istemediğiniz hayvanları, üç saniye süreyle su püskürterek uzaklaştırıyor.

Çağdaş korkuluk

Ultrasonik ses yayan bu cihaz, her türlü kuş ve kemirgeni, evlerden, bahçelerden uzak tutuyor.

FUARIN YENİLERİ

BİR TABAK YEŞİL LEZZET

Küçük bir serayı andıran 'Greenhouse', fuarın en büyük standına sahip Jüt Sanayii'nin sunduğu çok sayıdaki yeni üründen biri. Seranın toprağı da hazır, tohumu da. Paketi açıp, toprağı suladıktan sonra küçük seranızı ışık alan bir yere koyacaksınız. Muhabbet kuşunuzun ya da kanaryanızın bayılarak yiyeceği, vitamin deposu filizler birkaç gün içinde boy verecek. Greenhouse'un, tavşanlar, hamsterler ve Gine domuzları için hazırlanmış çeşitleri de var.

ONUN ŞEZLONGU

Köpekler için hazırlanan ilk şezlongla fuarda tanıştık. Ferplast markasını taşıyan, katlanabilir, taşınabilir, kumaş kısmı sökülüp yıkanabilir şezlog sayesinde, koltuğunuzu onunla paylaşmaktan kurtulabilirsiniz.

ÜYE KAYITLARI BAŞLADI

Hill's kedi ve köpek mamalarının yeraldığı reyonda, fuar boyunca Hill's Clup'a üye kaydediliyor. Hill's Clup'a üyelik formunu dolduran kedi ve köpek sahipleri, eğitim ve pansiyon hizmetlerinde yüzde 5 indirim alıyorlar. Hill's Pet Nutrition ürünlerini indirimli alabiliyorlar. Kedi ve köpeğiyle tatil yapmak isteyen Hill's Clup üyelerine gidebilecekleri yerler hakkında bilgi veriliyor. Üyelerin kedi ve köpeklerine eş, yavrularına yuva bulma konularında yardım eli uzatılıyor.

KEDİ ŞATOSU

VIP firması, ABD'den ithal ettiği 'Our Pet's' markalı kedi şatosuyla sükse yapıyor. Sert plastikten yapılmış şato, kolay temizleniyor. Birbirinden farklı yükseklikte, halıyla kaplı kuleler, kedilerin yukarıdan izleme keyilerine hitap ediyor. Kulelerin bedenleri, küçük yaramazların tırnaklarını bilemeleri için kalın iplerle sarılmış. Kedi şatosunun mutfağında, paslanmaz çelikten bir su, bir de yemek kabı bulunuyor. Kuleler arasında sallanan tüylü top ise, oyun zamanı için.

HAMSTER MERAKLISINA

İki yemlik, bir suluktan oluşan kafeslerde sıkıntılı bir yaşama mahkum edilen hamsterler için, İtalyan Ferblast firması, lunaparkı andıran yuvalar hazırladı. Hamsterlerin üzerinde rahatlıkla yürüdükleri tel bir platformla ikiye ayrılan kafeste, merdivenler, içlerinde yem depolarının bulunduğu tüp geçitler, köprürüler ve salıncaklar bulunuyor.

Yuva

SEVİMLİ YAVRULAR

Alaskan Malamute yavruları, kendilerini sevecek, aileden biri sayacak, yaşamlarını paylaşacak anne ve babalar arıyor. 0216 475 0406

Kayıp

HENÜZ 8 AYLIK

Siyah-Beyaz tüylü, mavi gözlü bir Sibirya Huskisi olan köpeğimi, 28 şubat günü Küçükyalı yakınlarında kaybettim. Köpeğimizden gelecek bir haber, hepimizi mutlu edecek.

Nur Süzen 0216 388 75 08

Mektup

Hürriyet Medya Towers

Pet Corner

Güneşli-34544 İSTANBUL

Faks: 0212 677 03 40

e-mail: bovacik@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!