Konu karın doyurmak değil

Güncelleme Tarihi:

Konu karın doyurmak değil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2013 02:00

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Esenyurt’ta sokak iftarına katıldı. Gezi Parkı olaylarını değerlendiren Bağış, ramazanda İstanbul’un dört bir yanında kurulan iftar sofralarına dikkat çekerek, “Konu karın doyurmak değil, siz de anlamadınız mı?” diyerek, Mehmet Alabora’nın Gezi protestoları sırasında attığı, “Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş, sen hâlâ anlamadın mı? Hadi gel. #direngeziparkı” tweet’ine gönderme yaptı.

Haberin Devamı

Bağış şunları söyledi: “Demokratik eylemlere eyvallah. Şiddete başvurmadıkları, elindeki bıçakla, keserle saldırmadıkları, terörist örgütlerin bayraklarını asmadıkları, toplumun nasırlarına, hassas noktalarına yüklenmedikleri sürece gösteri yapsınlar. Kadıköy, Kazlıçeşme gösteri yeridir. Taksim’de inşaat var yahu. Bu gösterilerin bir talebi vardı. Kışla yapılmasın. Tamam bu yönde bir karar alınmadı. O zaman başka sebep mi var? İstikrarı mı bozmak? Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı seçimini mi engellemek? Konu 4-5 ağaç meselesi değil.

ESKİDEN COP İŞKENCE VARDI


(Mısır’daki Mursi yanlılarının protestolarını demokratik hak olarak gören hükümetin neden Gezi Parkı eylemcilerine müdahale ettiği sorusuna) New York’ta göstericiler polise molotof atarsa ne olur? Polisin sabrı ve vatan millet sevgisiyle Türkiye bu olayı çabuk atlattı. Eskiden polis cop kullanırdı, işkence yapardı. Şimdi yakın temas ortadan kalktı. Dünyada bundan daha iyi formül var mı inceliyoruz. Avrupa’da da inceliyoruz, Madrid’i, Paris’i, Atina’yı gördük. Bu yöntemle fiziksel zarar verme riski ortadan kalkıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!