Koltuklar hükümeti bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Koltuklar hükümeti bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2015 22:15

Genel seçimler sonuçlandı. Şimdi ekonomi yönetimindeki atamalar yeni hükümeti bekliyor. Hazine Müsteşarlığı, Rekabet Kurulu Başkanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanlığı koltuğu hâlâ boş.

Haberin Devamı

EKONOMİ yönetiminin zirvesine yapılacak atamalar yeni hükümeti bekliyor. Halen boş olan koltuklar arasında Hazine Müsteşarlığı, Rekabet Kurulu Başkanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanlığı bulunuyor.


ASALETEN ATAMA


Boş koltuklar arasında başı çeken Hazine Müsteşarlığı geçen yıldan bu yana boş bulunuyor. Halil İbrahim Çanakçı’nın Uluslararası Para Fonu’nda icra direktörlüğüne görevine atanmasının ardından Hazine’de de vekalet dönemi başladı. Halen Hazine Müsteşarlığı’na Müsteşar Yardımcısı Cavit Dağdaş vekalet ediyor.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer de 2005 yılından bu yana devam eden kurul başkanlığını, haziran başında görev süresinin dolması nedeniyle bıraktı. Yedi kişilik yönetimden iki üyenin de görev sürelerinin daha önce dolması nedeniyle BTK’nin toplantı yapma ve karar alma yeterliliği kalmadı. Bu nedenle yeni kurulacak hükümetin önceliği BTK Başkanlığına yapılacak atama olacak.

Haberin Devamı


BAŞKAN VE İKİ ÜYE GİTTİ


Rekabet Kurulu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, Kurum 2. Başkanı Kenan Türk ve Kurul üyesi Dr. Murat Çetinkaya’nın görev süreleri de 6 Nisan’da sona erdi. Kurumun internet sitesine göre, şu anda kurulda Başkan Vekili olarak Reşit Gürpınar, kurul üyeleri olarak da Fevzi Özkan, Tahir Saraç
ve Metin Aslan görev yapıyor. Mevzuata göre boşalan yerlere Gümrük ve Ticaret Bakanlığı,
Yargıtay ve TOBB tarafından belirlenecek olan ikişer aday arasından Bakanlar Kurulu tarafından atama yapılması gerekiyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!