Klasiğin yıldızları geliyor

Güncelleme Tarihi:

Klasiğin yıldızları geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2011 00:00

Bu yıl 4-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 39. İstanbul Müzik Festivali’nin programı açıklandı.

Festival, aralarında Gidon Kremer, Yuri Bashmet, Hilary Hahn, Renée Fleming, Christoph Eschenbach gibi yıldız isimlerin bulunduğu 600’ü aşkın sanatçıya ev sahipliği yapacak.

İSTANBUL Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 39. İstanbul Müzik Festivali’nin programı açıklandı. Borusan Holding desteğiyle 4-29 Haziran arasında gerçekleşecek festivalin bu yılki teması ‘Uzaklara Yolculuk’. Üç dünya ve altı Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapacak festivalde, aralarında Gidon Kremer, Yuri Bashmet, Patricia Petibon, Hilary Hahn, Renée Fleming, Christoph Eschenbach gibi yıldız isimler sahne alacak. Bu isimlerin yanında klasik müzik dünyasının önemli orkestralarından Schleswig-Holstein Festival Orkestrası’nın da aralarında bulunduğu 600’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçı İstanbul sahnelerinde ağırlanacak.

Bütçesi 2.5 milyon Euro

Etkinliklerde Aya İrini ile Arkeoloji müzeleri, Çinili Köşk, Süreyya Operası gibi festival için klasikleşmiş mekanların yanında festivale hiç ev sahipliği yapmamış Galata Mevlevihanesi, İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası, İstanbul Modern ve santralİstanbul’daki Enerji Müzesi gibi değişik mekânlar kullanılacak. 39. İstanbul Müzik Festivali 2.5 milyon Euro’ya mal olurken festivale dahil edilmesi en güç olan sanatçıların Hilary Hahn ve Renee Fleming olduğu belirtildi.

Açılış genç sanatçılarla

Festivalin bu yılki açılış konseri, BBC Genç Sanatçılar ödüllü piyanist Lara Melda ve Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan Filarmoni Orkestrası tarafından 4 Haziran’da Aya İrini Müzesi’nde verilecek. Konserde Muammer Sun, Sergei Prokofiev ve Edvard Grieg’in eserleri seslendirilecek. Festivalde en çok dikkat çeken isimlerse: Kemancı Hilary Hahn, şef Rolf Beck, şef Christoph Eschenbach, Leonard Elschenbroich ve perküsyonist baba oğul Leonard Grubinger ile Leonard Grubinger Senior. 22 Temmuz’da Festival Özel Konseri’nde izlenebilecek üç Grammy ödüllü soprano Renee Fleming’e BİFO eşlik edecek.

DİĞER KÜLTÜR SANAT HABERLERİ

‘Yala ama yutma’ Almanya’da

Ahmet ATAK / HEİDELBERG
ALMANYA’nın Heidelberg kentinde bu yıl 28’incisi düzenlenen tiyatro festivali ‘Heidelberger Stückemarkt’, konuk ülke Türkiye’den çok sayıda dramaturg ve rejisör ağırlamaya hazırlanıyor. Türkiye’de bazı kesimlerce ahlaksızlıkla suçlanarak günlerce tartışılan ‘Yala ama yutma’ adlı oyun da bu festivalde sahnelenecek. Ödüllü tiyatro yazarı Özen Yula’nın kaleme aldığı oyun yeryüzüne gönderilen bir meleğin insan bedenine girip onun hayatını düzene sokmaya çalışmasını anlatıyor. Heidelberg Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı Jan Linders “Bizim için önemli olan sanattır. Eleştirenlerin önce oyunu izlemelerini tavsiye ediyorum. Biz olayı pornografi olarak değil, sanatsal bir çalışma olarak görüyoruz” dedi. 9 gün sürecek olan festival yarın başlıyor.

66 yaşında Terminatör olacak

CALIFORNIA valiliği görevinden ayrılan Avusturya asıllı Amerikalı ünlü aktör Arnold Schwarzenegger artık bir sinema klasiği haline gelen Terminatör serisinin beşincisi için kamera karşısına geçebileceğini söyledi. 63 yaşında olan Schwarzeneger çekimlerine 2014’te başlanması planlanan filmde 66 yaşında olacak. Böyle bir aksiyon filmi için kendisini yaşlı bulanlara Schwarzenegger “Film dünyasına rahatlıkla yeniden adım atabilir ve bir aksiyon filminde geçmişte oynadığım rahatlıkta oynayabilirim” dedi. m DIŞ HABERLER

90 bin liraya padişah çadırı

ASAR-I Atika Sanat Galerisi, Osmanlı eserleri ve klasik tablolarından oluşan müzayedesini yarın saat 14.00’te The Sofa Hotel Frida Salonu’nda gerçekleştirecek. Pek çok değerli eserin satışa sunulacağı müzayedede dikkat çeken parçalardan biri de Padişah Çadırı. 18. yüzyıl yapımı 7 direk ve 2 pencereden oluşan iğne işçiliğinin nadide örneği çadır duvarın müzayedeye çıkış fiyatı 90 bin lira. Tel: 0212 291 16 25
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!