Kısa kısa eğitim

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa eğitim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2002 15:49

* Sosyal güvenlik semineri
BUDEMS, emeklilikle ilgili 4759 sayılı yasada yapılan değişiklikler konusunda bir eğitim düzenliyor. İstanbul Hilton Oteli´nde düzenlenecek olan eğitimde yeni gelişmeler, bireysel emeklilik, iş güvencesi yasası, emeklilik planlaması, kıdem tazminat fonu vb. gibi güncel konularla ilgili bilgi verilecek. 09.00-18.00 arasında düzenlenecek eğitimin ücreti 400 dolar artı KDV olarak belirlendi. Bilgi için tel: 212 230 20 61.

* Eğitimde yapılanma
Şemsettin Ceran´ın eğitim sistemi, öğretmenler ve okullar hakkında öneriler getiren ´Eğitimde Yeniden Yapılanma´ isimli kitabı çıktı. Eğitimciliğe 1973´te Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü´nde menur olarak başlayan Ceran, 1977´den bu yana çeşitli illerdeki eğitim kurumlarında yönetici ve öğretmen olarak çalışıyor. Art yayınlarından çıkan kitapta, öğrencilerin üniversiteye okul başarısıyla yetiştirilmesi, meslek liselerinen kaldırılıp her alana uygun meslek liselerinin açılması gibi öneriler getiriliyor.

* Buğday´da bu ay
Buğday ekolojik yaşam dergisi Temmuz-Ağustos sayısında ´Sürdürülebilir Kalkınma´yı ele aldı. ´Kalkınarak yoksullaşıyor muyuz?´ sorusuna yanıt aranan dergide, dünyanın çeşitli ülkelerinden temsilcilerin sürdürülebilir kalkınma yolunda adımlar atmak üzere biraraya geleceği haber veriliyor. 2-11 Eylül tarihleri arasında Güney Afrika Cumhuriyeti´nin Johannesburg kentinde gerçekleşecek toplantıda, ekolojik, ekonomik, sosyal açıdan sürdürülebilir ve dengeli bir yaşam için modeller tartışılacak. Toplantıda ayrıca, 10 yıl önce ana maddesini küresel ısınma ve çevre felaketlerinin oluşturduğu ´Rio Çevre Zirvesi´nde alınan kararların ve uygulamaların muhasebesi yapılacak.

* İTÜ´de yeni mezunlar
ITU Executive MBA Programı, 2001-2002 dönemi mezuniyet töreni 6 Temmuz günü gerçekleşti. İşletme branşında yüksek lisans diploması veren ve derslerin tamamının İngilizce yapıldığı İTÜ Executive MBA Programı, dört yıllık lisans diplomasına sahip ve iş hayatında deneyimli yöneticileri kabul ediyor. Programın 2002-2003 dönemi için ön kayıtlar 1 Temmuz-3 Ağustos arasında yapılıyor. Bilgi için tel: 212 219 30 30, 212 296 65 17.


* Pastacılık eğitimi
Karafırın tarafından düzenlenen pasta dekorasyonu kurslarının ilk bölümü tamamlandı. Şirketin Maslak Şubesi´nde yapılan çalışmalar süresince pastaneva dekorasyonunda kullanılan teknikler öğretildi. Eğitime aralarında ev kadınları, borsa çalışanları ve tekstil dizaynırlarının da yer aldığı farklı mesleklerden kişiler katıldı. Eğitimler bu yıl içinde de devam edecek. Bilgi için tel: 212 696 69 91,
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!