Kısa kısa eğitim

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa eğitim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2002 16:34

Turizm Haftası kutlanıyor
Turizm Haftası nedeniyle Üsküdar Remzi Bayraktar Ticaret Meslek Lisesi´nde 17 Nisan´da şölen düzenleniyor. Okul bahçesinde tüm gün süren etkinliklerde yöresel yemek ve eşyaların yanı sıra öğrenciler de bu alandaki bilgi ve becerilerini yansıtacak.

´Okul Sütü´ devam ediyor
Ankara, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır´daki bir milyon çocuğa 29 Şubat-14 Haziran tarihleri arasında süt dağıtılmasını hedefleyen kampanyada eğitim boyutuna geçildi. Dört ilde yapılan eğitim toplantılarında, eğiticilere sütün sağlıklı beslenme açısından önemini anlatan ´Okul Sütü Kitapçığı´ dağıtıldı. Bu kitapçıkların yanı sıra aynı konuları çocukların ilgisini çekecek şekilde anlatan broşürler bastırıldı. ´Ünite´ ve ´Egzersizler´ olmak üzere iki bölümden oluşan kitapçıkların egzersizler bölümünde çocukların kesip yapıştırarak gerçekleştirecekleri, eğlendirirken öğreten etkinlikler ve oyunlar yer alıyor.

Çocuklar Deneme Bilim´de
Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Bahçelievler Çocuk Yuvası´nda eğitim gören 180 çocuk, İTÜ Taşkışla Deneme Bilim Merkezi´ni ziyaret etti. Çocuklar, iki hafta boyunca gruplar halinde merkezi ziyaret edip, eğlenerek öğrendiler. Yapı Kredi Leasing tarafından düzenlenen gezilere katılan çocuklar, üç boyutlu belgeseller izleyerek deneylere katıldılar.

Eğitim sitesi
Eğitim konusunda yayın yapan egitimhaber.com yayına başladı. Bekir Türkmenoğlu´nun yönetmenliğindeki site; öğrenciler kadar, öğretmenlerin de aradıkları bilgilere kolayca ulaşmalarını sağlıyor. Yurtdışı eğitimden üniversite sınavına, açıköğretimden dershanelere kadar geniş bir içeriğe sahip olan siteden, eğitim haberlerinin yanı sıra, eğitimle ilgili adres ve telefon numaraları da yer alıyor. Sitede ayrıca ÖSS hazırlık soruları, burs veren vakıf ve kuruluşların listesi ve kültür sanat haberlerinin yayınlandığı bir bölüm de bulunuyor. 8 yıl Tercüman Gazetesi´nde eğitim muhabirliği yaptıktan sonra 5 yıl boyunca Akşam Gazetesi´ndeki eğitim sayfasının editörlüğünü yapan Bekir Türkmenoğlu, sitede ´Eğitime Bakış adlı köşesinde güncel eğitim konularına değiniyor. Sitenin Yayın Koordinatörlüğünü Coşkun Çokyiğit, Haber Koordinatörlüğünü ise Sevilay Avcı üstleniyor.

Notlar internetten
Ankara´da bulunan Yüce Okulları´nın internet üzerinden tüm öğrencilerine ve velilere sunduğu Öğrenci Bilgi Sistemi sayesinde, veliler öğrencilerin tüm notlarını, haftalık ders programlarını, devam durumlarını ve öğrencilerin okula giriş çıkış saatlerini öğrenebiliyorlar. Veliler, tüm öğretmenlerin e-posta adresleri aracılığıyla öğretmenlerle iletişim kurabiliyor, öğretmenler hakkında bilgi edinebiliyorlar.

Beykent´te internet günleri
Beykent Üniversitesi´nde düzenlenen ´2. İnternet Günleri´ kapsamında, 9-11 Nisan arasında dört panel gerçekleştirildi. 9 Nisan´da yapılan ´Bilgi Toplumu-İnternet Kavşağında Türkiye´ konulu panelde, ´Gerçekten bilgi toplumu oluyor muyuz?´, ´İnternet Türkiye için yeni açılımlar sağlayabilecek mi?´ ve ´Türkiye İnternete Nasıl Bakıyor?´ sorularına yanıt arandı. 10 Nisan Çarşamba günü gerçekleşen ´Bilişim dünyası ve telif hakları´ konulu ve Prof. Dr. Ünsal Oskay´ın yönettiği panelde, telif hakları konusunun etik ve hukuki boyutu irdelendi. Beykent Üniversitesi Konferans Salonu´nda 11 Nisan tarihinde gerçekleşen ´İnternette Suç ve Hukuk´ konulu panelde, bilişim suçlarına değinildi. ´Basın Özgürlüğü ve İnternet´ konulu panel, 11 Nisan Perşembe günü gerçekleşti. İnternet gazeteciliği ile başlayan özgür basın kavramı, internet gazeteleri ve gelecekleri konularının irdelendiği panelin yöneticiliğini Prof. Dr. Veysel Batmaz«MDNM»«MD-BO» yaptı.

Yalıtım Yarışması
İzocam´ın düzenlediği ´Üniversitelerarası Yalıtım Yarışması´nın finalistleri belli oldu. Finale kalan Atatürk Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi ekipleri, 17 Mayıs 2002´de İstanbul´da gerçekleşecek olan bilgi yarışması formatındaki ikinci etaba katılacak. Türkiye´deki tüm üniversitelerin ilgili fakültelerini kapsaya yarışmada birinciliği kazanan ekip ve sorumlu öğretim üyesi, 2003´ün Ocak ayında Almanya´da düzenlenecek olan Bau Fuarı´nda İzocam tarafından ağırlanacak. Yarışmada ikinci ve üçüncü olan ekiplere ise para ödülü verilecek.

Vedat Günyol´a fahri doktora
Öğretmen, yazar ve düşünür Vedat Günyol´a, Maltepe Üniversitesi tarafından fahri doktora ünvanı verildi. Maltepe Üniversitesi´nde düzenlenen törenin açılış konuşmasını, Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Razbonyalı yaptı. Acarlar Anaokulu´nda çocuk şenliği
Acarlar Koleji Anaokulu, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı şenliğe dönüştürecek. Sarıyer ilçesindeki bütün okulların davet edildiği şenliğe, şarkıcı Çelik´de katılacak. Şenlik, 19 Nisan tarihinde, Acarlar Koleji Spor Salonu´nda 10-13.30 saatleri arasında gerçekleşecek.

Fatih Üniversitesi´nde panel
Fatih Üniversitesi Politika Kulübü, ´Ekonomik Kriz Sonrası Türkiye ve Çözüm Yolları´ konulu panel düzenledi. 10 Nisan´da gerçekleştirilen panele, siyasi partilerin il başkanları konuşmacı olarak katıldı.

STK´lara yöneticilik eğitimi
Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ve Türkiye Kalite Derneği (KALDER), sivil toplum kuruluşlarına kaliteli yönetici yetiştirmek amacıyla yeni bir sertifika programı başlattı. Bu programla yöneticilere bakış açısı kazandırmak amaçlanıyor. Eğitime, üniversite mezunu olan ve iş deneyimi bulunan herkes katılabilecek.

Görüş, 10 yaşında
TÜSİAD´ın iki ayda bir yayınlanan dergisi Görüş, 10´uncu yılını bir Almanak´la kutluyor. Ellinci sayısına ulaşan Görüş, bu süre boyunca Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeleri ince ayrıntısına kadar inceledi.

FMV kitap günleri
Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Özel Ayazağa Işık İlköğretim Okulu, ´Kitap ve Kültür Şenliği´ düzenledi. 25-29 Mart´ta gerçeklerştirilen kitap şenliğine çok sayıda öğrenci, veli, konuşmacı ve davetli katıldı. Etkinlik ´Kitap Işıktır´ ana teması ile gerçekleştirildi.

TED öğrencilerine sanal eğitim

Atatürk'ün kurmuş olduğu Türk Eğitim Derneği çatısı altında yer alan TED İstanbul Koleji Vakfı Özel Okulu´nda eğitimde sanal dünya konusunda bilgiler veriliyor.
Anaokulundan başlayan bilgisayar kullanımının öğrenmeyi geliştirmek ve pekiştirmek açısından büyük önem taşıdığına inanan TED İstanbul Koleji Özel Okulları Bilişim Koordinatörü Füsun Gür, Bilgisayar Destekli Eğitim (BDE) modeli için şunları söylüyor:
``Okulumuzun kuruluşundan bu yana sanal dersler hazırlanması ve uygulanmasında BDE farklı branşlarda, değişik yöntemlerle yapılmaktadır. BDE dersleri, Bilgisayar bölümü içinde oluşturulan uzman kadro ile branş öğretmenlerinden oluşan bir ekiple çalışmalarına başladı. Öncelikle işlevselliği, kolay algılamayı ve özgünlüğü ön planda tutan çalışmalar ile derslerde uygulama sürüyor.``
Gür, ``Branş bölümleri kendi içlerinde, sanal ders içerikleri oluşturabilecek ve/veya hazırlanmış sanal dersleri sunabilecek öğretmenler seçildi. Seçilmiş olan branş öğretmenleri uzman kadromuz tarafından BDE modeli için eğitildiler`` diye konuştu.
TED İstanbul Koleji´nde Öğrenciler, sınıflarında gördükleri derslerin yanısıra Matematik, İngilizce, Sosyal Bilgiler, Fen ve Türkçe derslerini haftada en az bir kez bu amaçla kurulan BDE laboratuvarlarında yapıyorlar. Bu derslerde öğrencilere destek olmak amacıyla müfredata uygun yazılımlarla, bilgisayar öğretmenleri ders öğretmenlerinin eşliğinde birlikte interaktif ders işleme, testler, bilgilendirici oyunlar uyguluyorlar.
Sanal dersler, İlköğretim 1. kademede (ilk 5 sınıf); Hayat Bilgisi, Matematik ve İngilizce, 2. kademe (6.,7. ve 8. sınıflar) ve Lisede; Matematik, Fizik , Sosyal bilgiler, İngilizce ve Türkçe derslerinde yapılıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!