Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

İsviçre'ye eroin kaçırmak isteyen kadın yakalandı

ATATÜRK Havalimanı'nda, 100 milyar liralık eroini yurtdışına çıkarmak isterken yakalanan İngiliz striptizci Alison Mary McKinnon'dan sonra dün de Müjgan Akarsu (45) adlı bir kadın 5 kilo eroinle ele geçirildi. Dün sabah İsviçre'ye gitmek üzere havalimanına gelen Akarsu, güvenlik kontrolünden geçerken çantasına gizlenmiş 5 kilo eroin bulundu. Gözaltına alınan Müjgan Akarsu'nun sorgusu sürüyor.

Tüplü ışıldak anneyi zehirledi, kızı komada

İZMİR'in Bayındır İlçesi'nde elektrikleri olmadığı için piknik tüplü ışıldak kullanan anne ve kız zehirlendi. Tek odalı evde yaşayan Hacer Urayer (68) ile kızı Saliha Tolan (39) ortalıkta görünmeyince komşuları jandarmaya haber verdi. Pencereden içeri giren jandarma, anne-kızı yerde hareketsiz yatarken buldu. Yaşadığı fark edilen Saliha Tolan koma halinde hastaneye kaldırıldı.

DGM'ye hakaretten yargılandı

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'nin siyaset yasaklı eski başkanı Tayyip Erdoğan, yargıya hakaret ettiği iddiasıyla yargıç karşısına çıktı. İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hazır bulunan Erdoğan, ‘‘Herkes aklına geleni söyledi. Ben de basın açıklamamda savunma hakkımı kullandım’’ dedi. Siirt'teki konuşması nedeniyle Diyarbakır DGM'nin hakkında verdiği 10 aylık mahkûmiyet kararının Yargıtay'da onaylanması üzerine konuşan Erdoğan, ‘‘Bu karar hukuk tarihimiz adına bir trajedi, bir utanç sayfasıdır’’ demişti. Erdoğan'ın, 3 ay ile 1.5 yıl arasında hapsi isteniyor. Şakir ŞAD

Erez ve Kesici sağda parti için anlaştı

ANKARA - DYP eski milletvekili Yalım Erez, ANAP eski milletvekili İlhan Kesici ve DYP eski milletvekili İsmail Amasyalı, merkez sağda yeni bir parti kurulması için önceki gün biraraya geldi. İstanbul Etiler'de bir lokantada biraraya gelen Erez, Kesici ve Amasyalı, parti kurma çalışmasının hızlandırılması konusunda anlaştı. Amasyalı, ‘‘Kısa bir süre ara vermiştik. Şimdi yeniden başlıyoruz’’ dedi. Çalışmalar 9 Nisan'da İstanbul'da yapılacak toplantıyla başlatılacak.

Gazeteci Övül Tezişler öldü

Yıllarca Londra'da çeşitli yayın kuruluşları adına temsilcilik yapan gazeteci Övül Tezişler, dün kalbine yenik düştü. Aniden rahatsızlanan 56 yaşındaki Tezişler, hastaneye kaldırılamadan hayatını kaybetti. Türkiye, A.A., Güneş'te temsilcilik yapan Tezişler, son olarak TRT ve Alman Deutsche Welle için çalışıyordu. Tezişler, 35 yıldır Londra'da görev yapıyordu. BBC Türkçe servisinde de çalışan Tezişler, Londra'daki Türk Gazeteciler Cemiyeti'nin Başkanı seçildi. Diana Tezişler ile evli olan Tezişler'in yetişkin bir kızı ve bir oğlu var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!